PC

Netgear ReadyNAS 526X – Stocare de pana la 110TB!

Recent am prezentat in Zona cateva NAS-uri de buget, solutii pentru firme mici sau pentru utilizarea acasa, dar acum avem un NAS pentru zona de business mediu sau mare; evident acesta poate fi utilizat si acasa, dar cine are nevoie in acest moment de suport pentru cel putin… 60TB?!

Netgear ReadyNAS 526X este un NAS care suporta din fabrica pana la 6 HDD-uri de cate 10 TB (!) cu posibilitatea de expansiune, de la 60TB pana la 110TB prin intermediul unui modul suplimentar ce poate fi atasat acestei unitati! Unitatea suplimentara contine doar rack-urile pentru hard-diskuri, neavand procesor propriu, dar poate fi usor conectata la unitatea de fata, marind astfel dramatic spatiul de stocare.

De performante se ocupa un procesor Intel Dual Core la 2.2GHz. Desi procesorul este din seria Intel D, acesta este marcat ca fiind server grade. Netgear ReadyNAS 526X dispune de 4GB RAM DDR3 ECC, cu posibilitatea de upgrade pana la 64GB. Avantajul memoriei ECC intr-un NAS tine de faptul ca poate elimina erorile inainte ca datele sa fie corupte, un aspect esential daca tinem cont ca acest dispozitiv este dedicat stocarii si protectiei datelor importante.

In spate regasim doua porturi LAN 10Gb/s, doua USB 3.0 si un eSATA. Partea frontala este protejata de un capac; daca deschidem acest capac avem acces la bay-uri, la butonul de power si la inca un port USB 3.0. In cutie am gasit ceva interesant – un dongle Bluetooth care se poate fi introdus intr-unul dintre porturile USB existente. Adaptorul Bluetooth poate fi utilizat pentru a monitoriza NAS-ul.

Punerea in functiune este foarte simpla, introduceti HDD-urile in Netgear ReadyNAS 526X, iar noi am avut la dispozitie patru HDD-uri de 10TB de la Seagate, mai exact modelul Iron Wolf, serie dedicata NAS-urilor. Asadar cu 40TB la dispozitie am pus in functiune NAS-ul. Ecranul frontal ne arata stadiul in care se afla acesta si diverse informatii legate de tipul RAID-ului sau de spatiul de stocare disponibil.

Neatger sustine ca viteza maxima pe retea este de 16Gb/s in mod bidirectional si trebuie sa ii credem pe cuvant, deoarece din pacate nu dispunem de un switch sau o placa de retea pe 10Gb/s. Oricum, nu am avut probleme la copierea simultana de fisiere din trei calculatoare conectate pe viteza de 1Gb/s.

Interfata este aceeasi ca la restul NAS-urilor de la Netgear; aceasta se acceseaza prin browser, este prietenoasa, avem acces la un magazin de aplicatii, asadar avem parte de un produs excelent, care nu va va lasa la greu.

 

 

 

Articole asemanatoare

Un comentariu

  1. Pingback: Netgear ReadyNAS 526X – Stocare de pana la 110TB! – Informații din tehnologia reală

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button