MORE

Netgear Orbi Pro Review – Ce este o retea mesh si cum se foloseste?

Retelele de tip mesh sunt noua gaselnita a producatorilor de routere wireless. Aceste tipuri de retele wireless sunt recomandate pentru case mari si spatii de birou sau industriale.

Trendul de trecere de la 2.4GHz la 5GHz sau mai sus prinde roade, banda superioara fiind mult mai rapida, dar dezavantajul este spatiul de acoperire mai mic. Pentru a mari spatiul de acoperire a retelei, de obicei apelam la repeatere.

Netgear Orbi Pro este varianta mai performanta a lui Netgear Orbi, model prezentat de noi  in urma cu aproape un an. Orbi este printre cele mai populare dispozitive care pot crea o retea mesh. Orbi Pro este similar ca design cu Orbi.

Ambele au aceleasi specificatii si protocoale de comunicare, dar acest model este indreptat spre zona business si evident are cateva avantaje in plus. Punerea in fuctiune este la fel de simpla, Orbi Pro fiind gandit pentru cei care nu au un administrator de retea dedicat.  In pachet se regasesc doua unitati care pot acoperi o suprafata de 460 de metri partati, sau daca mai adaugati inca un Orbi Pro, puteti astfel acoperi pana la 650 de metrii patrati.

O suprafata extrem de mare, care este greu de acoperit doar cu un simplu router. Orbi Pro poate suporta pana la 40 de dispozitive conectate simultan. Partea de finisare a lui Orbi Pro este ceva mai stilata decat la modelul pentru home, acesta are un aspect mai profesional, cu un exterior alb simplu, numai bun de amplasat intr-un birou.

Spre deosebire de alte retele de tip mesh, Orbi integreaza o banda separata de comunicare intre unitati; acest aspect favorizeaza latimea de banda, deoarece cea pentru utilizator nu este afectata la transferul mare de date. Orbi Pro integreaza banda de 2.4GHz si 5GHz care utilizeaza patru canale de tip MIMO.

Pentru reteaua de comunicare intre unitatiile Orbi se utilizeaza patru canale pe 5GHz, asadar in realitate Orbi are opt canale pentru comunicatii, desi in spcificatii scrie ca sunt doar patru. Latimea de banda a canalelor de comunicare este de 1.7Gb/s, in timp ce reteaua de 5GHz pentru utilizator poate atinge o viteza maxima de 867Mb/s iar banda de 2.4GHz are maxim 400Mb/s.

Per total solutia este interesanta si… un pic ciudata la prima vedere, fiind greu de crezut cum aceasta poate fi mai buna decat un router cu opt antene. Si totusi… este mai buna!

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button