PC

NETGEAR lansează NIGHTHAWK X10, cel mai rapid router din lume

București, România, — Noiembrie, 2016 — Netgear®, Inc. (NASDAQ: NTGR), producător global de echipamente de rețea destinate caselor inteligente, lansează astăzi cel mai rapid router WiFi din industrie, modelul Nighthawk X10 AD7200 .

Noul echipament oferă o viteză WiFi combinată de pînă la 7.2Gbps și se bazează pe unul dintre cele mai rapide procesoare întâlnit la un router destinat segmentului de consumer, un CPU quad core tactat la 1.7GHz. De asemenea, vine dotat cu o arhitectură WiFi Quad-Stream Wave 2, suport pentru noul standard WiFi 802.11ad, cea mai nouă tehnologie MU-MIMO, precum și patru antene active, de mare putere, capabile să extindă aria de acoperire a semnalului wireless.

“Capabilitățile sperioare oferite de standardul 802.11ad vor îmbunătăți experiențele utilizatorilor atunci când vorbim de aplicații ce necesită un transfer mare de date. De asemenea, 802.11ad oferă o latență mai mică, aproximativ o zecime din cea a standardului 802.11ac, esențială la utilizarea aplicațiilor de realitate virtuală,” a declarat Michael Thelander, președintele diviziei Signals Research Group.

Nighthawk X10 este primul router capabil să ruleze Plex Media Server fără ajutorul unui PC, oferind performanțe superioare pe partea de streaming 4K. Astfel, folosind orice dispozitiv capabil de streaming, fie el telefon, tabletă, consolă de gaming sau televizor, veți putea accesa rapid și ușor filmele, serialele, colecțiile de muzica și pozele aflate pe mediile de stocare locale.

De asemenea, NETGEAR Nighthawk X10 este primul router destinat segmentului de consumer ce include un port 10Gigabit LAN SFP+, capabil să suporte o conexiune prin fibră optică.

Oferă un excelent suport de back-up și streaming pentru dispozitivele NAS – precum NETGEAR® ReadyNAS – fiind o soluție ideală pentru accesul rapid și ușor a colecțiilor video HD. Vine dotat cu doua porturi USB 3.0, perfecte pentru adăugarea unui spațiu de stocare pentru back-up și transfer de fișiere.

“Nighthawk X10 stabilește un nou standard de performanță și un nou record de viteză la transferul fișierelor video de mari dimensiuni,” a declarat David Henry, vice președinte al diviziei home networking la Netgear.

Achiziția router-ului NIGHTHAWK X10 oferă acces gratuit pentru șase luni la serviciul de cloud Amazon Drive și trei luni de acces gratuit la toate opțiunile premium oferite de Plex Pass.

Mai multe detalii despre produs, gasiti aici: https://www.netgear.com/landings/ad7200/?cid=wmt_netgear_organic

Prezentare video: https://www.youtube-nocookie.com/embed/b4M_e7ZEZA8?autoplay=1

Specificații

 • AD7200 Quad Stream Wave2 WiFi capabil să ofere viteze de transfer wireless de până la 4600+1733+800Mbps*

 • Tehnologie WiFi 802.11ad WiFi

 • Suport Plex Media Server

 • CPU quad core la 1.7GHz

 • 4 antene de putere

 • 6 porturi Gigabit Ethernet LAN

 • 2 porturi USB 3.0

 • Opțiune de backup în cloud cu serviciul Amazon Drive

 • NETGEAR® ReadyCLOUD® 

 • Un port 10Gigabit pentru fibră optică

 • Tehnologie  MU-MIMO

 •  NETGEAR® Up app 

 • NETGEAR® genie® app.

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button