Știri ITTECH

Netflix suportă acum HDR pe PC… dar nu pe orice PC

Netflix anunță că a izbutit în cele din urmă să integreze suport pentru HDR pentru varianta de PC a serviciului. Probabil vă întrebați ce i-a luat atât de mult, din moment ce HDR funcționează deja pe Android. Răspunsul este simplu, o face prin Edge.

Funcția de HDR funcționează doar pe Windows 10 și doar prin Microsoft Edge sau aplicația Netflix din Microsoft Store, fiindcă zeii știu că nu poți îngrămădi un player video de HTML5 în orice browser web din lume, în special acum că își pot băga DRM-ul ca standard peste tot, Netflix fiind una din companiile care a scris noile reguli care vor duce în cele din urmă la schilodirea internetului.

Pentru a putea reda conținut HDR aveți nevoie de un ecran compatibil cu standardul HDR10, alături de un adaptor grafic pe măsură. Dacă vă trece prin minte cumva că un RX 480 ar fi destul, din moment ce AMD a tot lăudat HDR pe PC de vreo doi ani de zile și a integrat suportul pentru el de la Polaris și până acum, atunci am o veste proastă pentru voi. Pe lângă faptul că aveți nevoie de Windows 10 Creators Update de toamnă, veți putea activa funcția de HDR doar dacă aveți un procesor grafic Nvidia din seria GeForce GTX 1050 sau mai nou, cu varianta minimă de driver 387.68, sau dacă aveți un procesor Kaby Lake cu grafică integrată și varianta de driver tip 22.xx.xx versiunea 4708 sau mai nouă.

AMD? Ciuciu. Radeon? Canci. Desigur, poate vor fi adăugate opțiuni pentru posesorii de plăci video Radeon pe viitor.

[Engadget]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button