PC

Netflix suportă acum 4K pe Windows 10

O veste bună pentru cei care vor să vadă în detaliu complet conținutul de pe Netflix, puteți face asta acum și pe PC, folosind Windows 10.

Serviciul nu era disponibil în acest detaliu pe PC până acum, aparent pentru că Netflix se temea de piraterie a conținutului în 4K. Compania s-a răzgândit recent, permițând celor care au abonamentul de nivel maxim să facă în sfârșit streaming în format Ultra HD… cu cea limitări.

Cerințele de sistem specificate de Netflix pentru rularea de conținut în 4K sunt destul de stricte, fiind necesare Windows 10, cu browser-ul web Microsoft Edge, și un procesor Intel Kaby Lake. Partea de Kaby s-ar crede că este valabilă doar pentru PC-urile de tipul 2-in-1, care nu dispun de accelerare grafică dedicată. Nu de alta, dar nu există procesoare Kaby Lake pentru desktop. Anunțul, care a fost publicat de către Microsoft, era destul de vag în această privință.

Momentan oricum nu aveți la dispoziție prea mult conținut în 4K pe Netflix și aveți nevoie de o conexiune stabilă e 25Mb/s cu serverele serviciului.

[Engadget]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

11 comentarii

  1. Microsoft are dreptate. Netflix este transmis cu codarea h.265 HEVC si in afara de Kaby nu exista procesor care sa o decodeze hardware prin motorul video. Iar in ceea ce priveste placile video doar seria Maxwell/Pascal si Polaris au incorporat decodorul video HEVC. Deci, da, daca nu ai desktop sa poti schimba placa video trebuie sa astepti Kaby-Lake

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button