TECHRSS PaginaDeMedia

Netflix adaugă suport pentru Spatial Audio pe iOS – Se poartă cinematograful de buzunar

Începem să petrecem tot mai mult timp pe telefoane, iar serviciile de streaming nu prea se mai poartă pe ecrane mari, ci în buzunar. Tocmai din această cauză Netflix a decis să integreze suport pentru Spatial Audio, o funcție imersivă prezentă pe dispozitvele iOS.

Funcția a fost descoperită pe Reddit, iar de atunci Netflix a confirmat oficial prezența acesteia. Prin urmare, atunci când vei dori să vizionezi pe platformă un serial sau un film care dispune de audio multi-directional vei putea accesa un meniu dedicat pentru Spatial Audio în Control Center de pe iPhone sau iPad.

Netflix se împrietenește cu Apple și iOS

Spatial Audio este integrat pe iOS 14 și 15, cu mențiunea că este necesar să deții și o pereche de AirPods Max sau AirPods Pro pentru a putea beneficia de acest lux. Totodată, vei fi nevoit să te asiguri că deții măcar un iPhone 7 sau un iPad de generația a șasea.

Apple Spatial Audio Netflix pentru iOS

Spatial Audio este soluția Apple pentru o experiență de vizionare îmbunătățită. Pentru a crea atmosfera de cinema, funcția se folosește de giroscopul și de accelerometrul din iPhone, iPad și din căștile Apple compatibile. Odată cu actualizarea sistemului de operare (iOS 15), Spatial Audio a devenit mai flexibil. Astfel, sunetul multi-directional va putea fi integrat și în conținutul lipsit de tehnologia Dolby Atmos. Asta s-ar traduce în ideea că utilizatorii vor putea reda cam toate melodiile și videoclipurile preferate în Spatial Audio.

 

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button