Tech&ITRSS PaginaDeMedia

Netflix va schimba modul în care îți împarți contul cu familia și prietenii

Netflix este cel mai popular serviciu de streaming video, iar una dintre cele mai comune tactici pentru a-l accesa este să împarți contul cu cineva. În curând această situație se va schimba, pe măsură ce compania încearcă să lupte împotriva „paraziților” care nu plătesc abonament. În timp ce citești acest material, Netflix testează un sistem prin care numai utilizatorii care locuiesc în aceeași locuință cu deținătorul contului se vor putea conecta. În caz contrar, vor fi întâmpinați de un mesaj care spune cam așa:

Dacă nu locuiești împreună cu deținătorul acestui cont, vei avea nevoie de propriul cont pentru a putea continua vizionarea.

Momentan este doar un test prin care compania vrea să vadă dacă totul funcționează cum trebuie. Însă Netflix încearcă de ceva timp să găsească o modalitate prin care să oprească sharing-ul de conturi. În același timp, trebuie să respecte și faptul că parola contului va fi împărțită între membrii unei familii spre exemplu și să găsească o soluție fiabilă prin care să combată tacticile care încalcă Termenii și Condițiile platformei.

Cum va ști Netflix cine se conectează la un cont și de unde?

Mă gândesc că Netflix va încerca să facă asta prin localizarea IP-ului care accesează un cont. Dar problema intervine atunci când un membru al familiei se conectează de pe date mobile spre exemplu. Iar despre urmărirea locației nici nu se pune problema, întrucât ar încălca anumite drepturi ale utilizatorului și va putea fi implementată doar ca o opțiune pe care clientul o poate refuza din start.

Oricum ar fi, încetul cu încetul cred că va trebui să ne obișnuim să ne plătim propriul abonament Netflix; a naibii fatalitate!

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button