Tech&IT

Netflix refuză să difuzeze canale TV din Rusia

În Rusia există o lege care obligă toate serviciile audiovizuale cu mai bine de 100.000 de abonați să difuzeze 20 de posturi TV finanțate de stat. Acestea ar fi disponibile gratuit pentru toți utilizatorii Netflix. Și poate că într-o zi normală, compania americană nu ar avea o problemă cu asta, dar în lumina ultimelor evenimente, reprezentanții acesteia au declarat că nu plănuiesc să respecte această lege.

Cât despre repercusiunile asupra Netflix? Sunt destul de sigur că firma americană nu ar avea nicio problemă în a-și retrage serviciile din Rusia. Până la urmă, și-a localizat platforma abia acum vreun an și nu are nici un fel de angajat în țară. Singurul material original la care lucrează este o adaptare a romanului Anna Karenina scris de Lev Tolstoy. Mai mult de atât, o sursă a The Wall Street Journal susține că în Rusia există mai puțin de un milion de abonați ai platformei, așa că o retragere ar fi mai mult simbolică.

Chiar dacă Netflix nu este un serviciu vital în Rusia, ori în lume, platforma se alătură listei din ce în ce mai mari de entități online care aplică sancțiuni țării, în urma invaziei din Ucraina. Alături de aceștia, mai regăsim Meta, Microsoft și Google, companii care au contribuit la interzicerea publicațiilor RT și Sputnik din Uniunea Europeană. Se pare că marile corporații vestice nu se tem de Putin și măsurile acestuia, astfel aplică sancțiuni Rusiei din toate direcțiile.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button