MORE

Netflix nu poate opri toate VPN-urile

Daca ati facut recent un abonament la Netflix, probabil observati ca nu este disponibil intreg catalogul serviciului pe la noi prin tara. Nu e prea mare motiv de suparare, la urma urmei, aveti acces si la continut care nu este disponibil in SUA, precum filmele Lord of the Rings. Iar pentru restul exista solutii de VPN impotriva carora Netflix nu are pana acum o metoda de a le opri.

Conform declaratiei lui Neil Hunt, Chief Product Officer al companiei, Netflix aplica standardele industriei pentru a limita folosirea de proxy-uri si solutii VPN, insemnand ca se folosesc de bazele de date cu IP-urile acestor servicii pentru a bloca punctele de iesire. Numai ca asta prezinta o problema pe termen lung, deoarece aceste IP-uri pot fi schimbate oricand de catre serviciile de VPN. Netflix nu ia masura impotriva clientilor, din moment ce ei oricum platesc abonamentul, si nu este vina lor ca ceea ce vor sa vada nu este disponibil in teritoriul in care se afla.

Netflix chiar a observat o scadere insemnata a pirateriei dupa ce a intrat in teritorii noi, si in cazul continutului care nu este limitat doar la anumite teritorii.

Si asta s-ar putea schimba cu timpul, compania dorind sa reduca discrepanta dintre disponibilitatea continutului pe mapamond, dar va fi nevoie de ceva timp pentru ca asta sa se intample. Conform estimarii lui Hunt, abia peste 5 ani veti putea incepe sa vedeti un soi de paritate, iar pentru intreaga planeta asta ar putea dura chiar 20 de ani.

De ce atat de mult? Pentru ca companiile de la care acest continut este licentiat vor trebui convinse. Si fiind vorba de companii care au incercat sa interzica pana si casetele video, va dura ceva timp. Totusi, pe masura ce Netflix se extinde, si capata mai multa amploare, ar putea avea suficienta tractiune cat sa impuna o eliminarea restrictiilor de licentiere asupra contintului.

[The Globe and Mail]

Tags

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button
Close
Close