MORE

Netflix mărește prețurile pentru toate abonamentele

Netflix a anunțat că va mări prețurile pentru întreaga gamă de abonamente, marcând astfel cea mai mare creștere tarifară de la lansarea serviciului de streaming. Fiecare plan va înregistra o scumpire cu unul sau doi dolari, în funcție de caracteristicile oferite. Astfel, planul de bază pentru streaming de 8 dolari pe lună va fi ridicat la 9 dolari. Următorul nivel, care oferă streaming la calitate superioară și pe mai multe dispozitive – care este și cel mai popular abonament al companiei – va crește de la 11 dolari la 13 dolari. Planul de top, care oferă streaming 4K Ultra-HD, va crește de la 14 dolari la 16 dolari. Aceste prețuri se vor aplica abonaților existenți în decursul următoarelor trei luni, în vreme ce noii abonați le vor găsi deja active.

Netflix are în prezent 58 de milioane de abonați în Statele Unite și 79 milioane de abonați la nivel global. Compania intenționează să facă din acest nou influx de fonduri investiții și mai mari în emisiuni și filme originale, precum și să plătească datoriile pe care le-a acumulat în timp ce lupta împotriva serviciilor concurente. „Vom schimba prețurile din când în când pe măsură ce continuăm să investim în divertisment de calitate și să îmbunătățim experiența Netflix în ansamblul ei”, a declarat compania într-o declarație.

Investiția adăugată în programe mai originale poate fi necesară, deoarece tot mai multe companii se pregătesc să lanseze propriile servicii de streaming. NBC tocmai și-a anunțat intenția de a face acest lucru în 2020, iar Disney+ se așteaptă să fie lansat anul acesta. Creșterea tarifelor s-ar putea să aibă însă și consecințe negative, așa cum s-a întâmplat în 2016, când una din primele serii de scumpiri a serviciilor Netflix a dus la pierderea unui număr semnificativ de abonați. După cum declara atunci Reed Hastings, CEO-ul Netflix, „oricare ar fi costul pentru un lucru, oamenilor nu le place când crește”.

Scumpirea este anunțată momentan pentru Statele Unite și o serie de alte țări unde plățile pentru Netflix sunt efectuate în dolari.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button