Gaming

Netflix se mobilizează pentru propriul serviciu de gaming – Primele jocuri se vor lansa la anul

Știm deja că Netflix dorește să integreze ideea de gaming în serviciile sale, pe măsură ce gigantul streaming-ului se joacă din ce în ce mai des cu seriale și producții interactive (vezi Bandersnatch), colaborând totodată și cu dezvoltatorii lui Stranger Things 3: The Game. Potențialul imens al acestor idei a determinat compania să se pună pe căutat „veterani” din industria jocurilor video, cu scopul de a-i angaja.

Planul pare să fie deja pus în mișcare. Bloomberg  menționează că Netflix va colabora cu Mike Verdu, cunoscut pentru munca sa în cadrul EA, Oculus și Zynga. Verdu va fi încoronat vicepreședinte al diviziei de gaming Netflix, iar compania dorește să ofere utilizatorilor primele jocuri cel mai devreme în decurs de un an.

Compania nu ia în calcul o subscripție suplimentară

Nu se știe cu exactitate în ce măsură aceste jocuri vor fi producții exclusive Netflix sau dacă vor fi adaptări ale unor seriale și filme populare, însă acestea vor fi integrate în subscripțiile deja existente, înlăturând astfel nevoia de a te abona separat la această opțiune.

Din câte se pare, platforma de streaming ar putea deveni casă pentru „lucrăturile” dezvoltatorilor de jocuri. Chit că va fi un model similar lui Apple Arcade sau, cine știe, poate chiar o divizie serioasă, gata să pompeze titluri promițătoare, Netflix nu dă semne de oboseală, ceea ce este și normal într-o lume atât de alertă.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button