Tech&IT

Netflix introduce un abonament mai ieftin, cu reclame

Nu mai este o surpriză că foarte mulți oameni se uită la filme și seriale pe Netflix. Un studiu recent arată că, la nivelul întregului glob, există peste 221 de milioane de abonamente, iar cu siguranță numărul persoanelor care folosesc cel mai popular serviciu de streaming este mai mare, ținând cont că pe un singur abonament se pot uita până la patru oameni simultan.

Cu toate astea, oficialii companiei au anunțat la începutul lui 2022 că au înregistrat prima scădere a numărului de abonați din ultimii zece ani. Pentru a combate asta, Netflix tocmai a anunțat un nou abonament, mai ieftin, dar care are, însă, și reclame. Am mai vorbit în trecut despre asta aici pe site, dar se pare că a venit momentul ca firma americană să lanseze acest serviciu oficial. Programat să se lanseze pe 3 noiembrie în 12 țări, noua opțiune va costa, în Germania spre exemplu, 4,99 euro pe lună. Pentru moment, pe lista țărilor unde acest nou abonament va debuta nu se află și România, dar cu siguranță e doar o chestiune de timp până când vom vedea asta și la noi.

Diferențele majore față de celelalte variante de abonament sunt, fără îndoială, reclamele. Duse sunt zilele în care puteai sa faci binge watching unui întreg serial într-o zi, fără să vezi urmă de reclamă. Bine, exagerez puțin, opțiunile mai scumpe de abonament rămân acolo și nu vor include pauze publicitare, dar dacă vrei să economisești, trebuie să te pregătești pentru o experiență mai apropiată de cea de la televizor, unde conținutul este întrerupt de cea mai nouă ofertă la cine știe ce hypermarket și de farmacia preferată a seniorilor. Mai mult, conform unei declarații oficiale, vom vedea 2-3 minute de reclame, împărțite în segmente de 15-30 de secunde, la fiecare oră de conținut vizionat.

O altă diferență notabilă este calitatea. Nu discutăm de filme sau seriale în 4K, nici măcar nu încape vorba de FullHD, sau 1080p. Dacă vei alege acest abonament, va trebui să te mulțumești cu o rezoluție de doar 720p, ceea ce mi se pare cam puțin în 2022, când un televizor 4K a ajuns să coste cât unul 1080p de acum 4-5 ani și când telefoanele au rezoluții mult peste 720p. De asemenea, cu acest plan nu vei putea să îți descarci filmele sau serialele preferate local, pentru a le vedea în timpul unui zbor cu avionul sau în zone unde nu ai semnal.

Contributors

Pe lângă echipa noastră uzuală de tocilari, colaborăm punctual cu diverși redactori și freelanceri la fel de pasionați ca și noi în ceea ce privește jocurile, gadget-urile și tehnologia, în general. Materialele scrise de aceștia sunt marcate cu denumirea Contributors și sunt evaluate cu atenție, pentru a ne asigura că vă oferim informații corecte și conținut de calitate, la standardele Zonei.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button