MORE

Netflix cochetează cu codec-uri noi

Fiind un serviciu de streaming care livrează câteva miliarde de ore de video pe an, Netflix caută mereu codec-uri noi care să asigure că poate oferi conținut de calitate bună, dar fără un consum mare de spațiu sau lățime de bandă.

În cea mai recentă rundă de testare, Netflix a decis să vadă exact cum se compară VP9 și H.265 cu soluția folosită în acest moment, H,264. Rezultatele inițiale au fost conform așteptărilor, ambele soluții mai moderne au scăzut lățimea de bandă folosită cu 50% și au oferit chiar un nivel de calitate foarte mare.

VP9 a fost chiar surprinzător, din moment ce pentru video Full HD sau de rezoluție mai mare, avea chiar rezultate mai bune în comparație cu H.265. Va însemna asta că Netflix va adopta de îndată acest nou codec, convertind tot conținutul de pe serviciu pentru a ușura viața celor cu internet groaznic?

Probabil, nu, pentru că Netflix se află acum în mijlocul determinării unor noi standarde de compresie, alături de Google, Mozilla, Intel, Microsoft și multe altele, care ar trebui să fie chiar mai bune ca VP9 și H.265. La urma urmei, convertirea bibliotecii către un codec nou ar necesita resurse numeroase și extrem de mult timp, așa că nu are rost să facă asta cu apariția fiecărui standard de codare nou.

[Tom’s Hardware]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Back to top button