Tech&IT

Netflix extinde lista de țări unde vei plăti în plus pentru folosirea contului din alte locuințe

Autor: Matei Pană

Pentru a combate problema folosirii unui singur cont de către prea mulți oameni, Netflix testează un sistem prin care utilizatorii vor fi nevoiți să plătească în plus dacă își vor folosi contul de pe un TV din afara locuinței lor pentru o perioadă mai lungă de două săptămâni. Deocamdată, acest lucru se va întâmpla în Argentina, El Salvador, Guatemala, Honduras și Republica Dominicană. Fiecare locuință adițională adăugată unui cont va costa 2.99 dolari în țările menționate mai sus, înafară de Argentina, unde prețul este de 219 pesos (1.17 dolari).

Cei de la Netflix spun că fiecare abonament are o locuință de bază, unde utilizatorii pot accesa orice device din interiorul locuinței, dar și să călătorească folosind Netflix de pe un laptop sau telefon fără a fi nevoiți să plătească în plus.

Cum își dă Netflix seama că îți folosești contul din altă locuință?

Netflix răspunde la această întrebare astfel:

“Ne folosim de informații cum ar fi adresele IP, ID-urile device-urilor și activitatea conturilor. Dacă folosești un device în interiorul locuinței înregistrate și încă primești mesajul care-ți spune că prea multe locuințe folosesc contul, poți face următoarele lucruri: asigură-te că device-ul este conectat la aceeași rețea ca celelalte device-uri din casă, și să te asiguri că device-ul nu este conectat la un VPN, proxy sau orice serviciu de tip unblocker”.

În țările amintite mai sus, Netflix testează de asemenea și o modalitate prin care vei putea urmări unde este folosit contul tău și îți va da opțiunea să restricționezi accesul din locația respectivă. Cât despre tipurile de abonamente, la abonamentul Basic poți adăuga doar o singură locuință în plus, două locuințe la abonamentul Standard și trei locuințe la abonamentul Premium.

Nu este prima dată când Netflix taxează locuințele adiționale

Argentina, El Salvador, Guatemala, Honduras și Republica Dominicană nu sunt primele țări unde Netflix ia aceste măsuri. Utilizatorii din Costa Rica, Peru și Columbia sunt nevoiți de asemenea să plătească în plus pentru utilizarea contului din alte locuințe. Taxa pentru până la două locuințe adiționale este de 2.52 dolari în Chile, 2.99 dolari în Costa Rica și 2.02 dolari în Peru.

Netflix a anunțat începerea acestui tip de teste în luna martie, la doar câteva săptămâni după ce compania a anunțat mărirea prețurilor pentru utilizatorii din Statele Unite. Netflix lucrează de asemenea la niște variante de abonamente cu reclame, dar cu prețuri mai mici. Săptămâna trecută, compania a spus că va lucra cu Microsoft pentru reclamele respective.

Se pare că toate aceste măsuri luate de Netflix în privința abonamentelor nu se întâmplă în cea mai bună perioadă, deoarece compania a pierdut aproape un milion de abonați în ultimul trimestru, după ce au pierdut alți 200 de mii între ianuarie și martie.

Contributors

Pe lângă echipa noastră uzuală de tocilari, colaborăm punctual cu diverși redactori și freelanceri la fel de pasionați ca și noi în ceea ce privește jocurile, gadget-urile și tehnologia, în general. Materialele scrise de aceștia sunt marcate cu denumirea Contributors și sunt evaluate cu atenție, pentru a ne asigura că vă oferim informații corecte și conținut de calitate, la standardele Zonei.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button