Tech&IT

Netflix adaugă reclame între episoade

Netflix este construit în jurul conceptului de binge watching, în special serialele TV, în timp ce trece fără probleme de la un episod la altul. De asemenea este cunoscut și pentru lipsa reclamelor. Până acum. Mai nou, platforma face valuri cu testarea videoclipurilor promoționale între episoade pentru unii utilizatori.

Prin această funcție, descoperită inițial de Cord Cutter News, Netflix își evidențiază propriile emisiuni și seriale pentru promovarea conținutului, dar utilizatorii afectați percep acest lucru într-un mod similar cu introducerea reclamelor clasice.

Netflix a confirmat pentru Tech Crunch că acesta este unul dintre „sutele de teste” pe care le desfășoară anual și consideră că conținutul promovat face parte din categoria „recomandări”.

La Netflix, efectuăm sute de teste în fiecare an, astfel încât să putem înțelege mai bine ce îi ajută pe membri să găsească mai ușor ceva de urmărit. Cu câțiva ani în urmă, am introdus previzualizări video la experiența TV, pentru că am văzut că a redus în mod semnificativ timpul destinat navigării și i-a ajutat pe utilizator să găsească ceva la care le-ar plăcea să se uite și mai repede. De atunci, am experimentat și mai mult cu videoclipurile bazate pe recomandări personalizate pentru emisiuni și filme ale serviciului sau care vor ajunge în curând, și continuăm să învățăm de la clienții noștri.

În acest caz special, testăm dacă apariția unor recomandări între episoade îi ajută pe utilizatori să descopere mai rapid conținut pe placul lor. Este important să rețineți că un membru poate să ignore o previzualizare video oricând, dacă nu este interesat.

Chiar dacă utilizatorii care fac parte din test pot sări peste aceste anunțuri promoționale, unii dintre ei își exprimă frustrarea pe diferite rețele sociale.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button