GamingRSS PaginaDeMedia

Neill Blomkamp se va implica în dezvoltarea unui joc video

Cei care au urmărit District 9, Elysium sau Chappie își vor aduce aminte de Neill Blomkamp. Tânărul regizor este recunoscut pentru viziunea sa unică și nonconformistă în rândul producțiilor SF, iar Gunzilla Games, un studio proaspăt format, îi va împrumuta talentul pentru dezvoltarea unui joc AAA.

Proiectul cel nou este unul ambițios

Pentru Gunzilla Games, Neill Blomkamp va contribui, printre altele, la povestea, design-ul și sunetul jocului. Acesta va fi un shooter multiplayer, a cărui acțiune este plasată în viitorul apropiat. Într-un interviu, Blomkamp spune că intenționează să-și folosească propriile tehnici cinematografice, regăsite în celebrele sale filme, pentru redarea elementelor de ordin estetic ale jocului.

Regizorul își acceptă rolul ca parte a unui studio, indicând astfel ideea că, spre deosebire de producțiile cinematografice, unde acesta putea deține controlul, dezvoltarea unui joc implică o strânsă colaborare între oameni pentru care este necesar ca o anume idee să fie unanim acceptată.

Aș putea să vin cu o idee foarte bine definită, însă aceasta trebuie să îndeplinească simultan două condiții. În primul rând, aceasta trebuie să fie acceptată de către echipă, să fie privită drept calea pe care trebuie să o urmăm cu toții. În al doilea rând, este necesar ca aceasta să poată fi integrată în arhitectura jocului într-un mod benefic. Neill Blomkamp

Nu este prima dată când Neil Blomkamp se implică în domeniul gaming-ului

Producătorul nu este străin de această lume. Blomkamp a regizat Conviction, o animație bazată pe Anthem, la fel cum ar fi urmat să fie regizor și pentru filmul Halo, care nu a apucat să vadă lumina zilei. Odată cu acest titlu AAA, Neill Blomkamp speră să poată crea o lume fascinantă care să-i atragă instant pe jucători. Totodată, acesta își compară eforturile cu cele ale lui George R.R. Martin pentru viitorul Elden Ring.

Iată, deci, această schimbare de paradigmă, această ascensiune a jocurilor la rangul de artă. Unde gaming-ul și cinematografia fuzionează, acolo este tărâmul infinitelor posibilități. Dar într-o lume care se îneacă în entertainment, pe măsură ce tot mai multe producții sunt scoase la înaintare, oare ce anume va reuși să iasă cu adevărat în evidență?

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button