GamingPC&Consoles

Următorul Need for Speed va fi dezvoltat de Criterion Games în colaborare cu Codemasters!

Era o perioadă în care aveam instalat în permanență cel puțin un joc Need for Speed pe PC sau pe consolă, dar pe măsură ce seria s-a îndepărtat de la scena underground și a încercat să devină mai serioasă, pentru mine și-a pierdut farmecul. O mică deviere de la traseu numită Shift 2 Unleashed a fost ultima lovitură serioasă din punctul meu de vedere, iar de atunci, seria a cam stagnat. EA Black Box nu mai este, jocurile au fost pasate de la un studio la altul, iar revenirea în forță care credeam că va fi Heat, mai mult a dezamăgit.

Astăzi aduc însă vești foarte bune pentru fanii Need for Speed. După ce EA a cumpărat Codemasters și i-a pus la treaba, iar F1 2022 este aproape de lansare, este timpul ca aceștia să treacă la următorul proiect. Și uite așa, prin intermediul unui anunț pe Twitter, Codemasters au confirmat că lucrează la următorul NFS alături de un studio legendar: Criterion Games.

Burnout Criterion Need for Speed Codemasters EA

Două companii cu istorie bogată pentru următorul Need for Speed!

Pentru cei care nu știu despre ce vorbesc aici, Criterion este studioul din spatele lui Burnout 3: Takedown și a lui Burnout: Paradise, iar aventurile lor în lumea Need for Speed au culminat cu Hot Pursuit și Most Wanted 2012. Din nefericire, Heat nu a fost o reușită la fel de mare pentru studio într-o piață în care Forza Horizon domină fără drept de apel topurile jocurilor arcade racing.

La rândul lor, cei de la Codemasters au un istoric de jocuri cu mașini foarte bune. Printre creațiile britanicilor regăsim seriile GRID, DiRT, DiRT Rally și F1. Este perfect acceptat să îi numim niște veterani ai industriei și specialiști ai genului racing. Iar expertiza lor în simulatoare, combinată cu istoricul plin de jocuri de acțiune al celor de la Criterion, va face din următorul Need for Speed un joc excelent. Nu mă îndoiesc de asta și abia aștept să văd ce pot să aducă la viață împreună. Iar dacă vreți să aflați mai multe despre istoria francizei, avem un video excelent pe Playground în care vă povestim de unde a plecat Need for Speed și cum a evoluat de-a lungul anilor.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button