TECH

Navigarea pe internet de pe mobil ar putea deveni mai rapidă

Navigatul pe internet de pe mobil, în special de pe unul lent, poate că nu este pe cât de rapidă ar putea fi. O problemă ce pare că se va rezolva cu timpul, dacă se va implementa o soluție născocită de la câțiva cercetători de la MIT și universitatea statului Michigan.

Ideea lor se numește Vroom, un sistem menit să accelereze navigarea pe internet de pe mobile, dar nu prin ciuntirea site-urilor, ci prin gestionarea mai bună a modului în care resursele web necesare sunt comunicate către browser. Vroom va funcționa prin interogarea serverului pentru a trimite către utilizator toate informațiile despre dependențele ce vor fi necesare atunci când utilizatorul va dori să acceseze părți diferite ale unu site.

Pentru că aceste date vor fi deja cunoscute de către browser, nu va fi o întârziere la fel de mare atunci când se trece la o altă secțiune a unui site. Sigur, asta înseamnă că inițial are mai mult de descărcat, dar nu se vor descărca lucruri care să facă prima pagină mai greu de încărcat. Vroom poate să fie aplicat până și la site-uri trunchiate prin Accelerated Mobile Pages, acea funcție a Google care lasă doar textul la unele pagini.

Deocamdată Vroom este încă la stadiul de prototip, așa că nu are să fie implementat prea curând în browsere. Dar cu siguranță va fi benefic.

[Engadget]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button