MORE

Nava Enterprise refăcută în Unreal Engine 4

Ați visat vreodată să vizitați Enterprise-D, din serialul Star Trek The Next Generation? Multe încercări au fost făcute de a reconstrui nava, chiar și în Minecraft. Însă mai toate aceste eforturi de recreere ori erau limitate doar la exterior, ori ofereau interacțiune limitată sau inexistentă cu interiorul navei. Dar acum avem Unreal Engine 4, și asta schimbă totul.

Enterprise 3D Project este o încercare a fanilor Star Trek de a reconstrui în detaliu nava NCC-1701-D, folosind planurile originale dezvoltate pentru serial, plus câteva mici adiții neoficiale. Cele din urmă sunt necesare deoarece nava din serial era o colecție de decoruri, nu o navă întreagă. Sunt lipsuri care vor trebui umplute, și trei scoici de adăugat în toalete.

Pentru remodelarea detaliată a exteriorului, și a fiecărei încăperi din interiorul navei, este folosit motorul Unreal 4, cu tot cu suport pentru realitate virtuală. Proiectul este abia la început, dar tot s-a reușit reconstruirea punții principale de comandă, cu tot cu un doc funcțional, nave pilotabile, teleportoare operabile, lifturi utilizabile, uși automate, și în general un detaliu foarte impresionant.

Lipsesc doar personaje care să populeze nava Enterprise, predominant pentru că realizarea lor ar fi în acest moment prea costisitoare. Pentru a finaliza proiectul, se va apela la o formă de finanțare publică, iar fără îndoială munca va necesita foarte mult timp. Dar atunci când va fi gata, puteți descărca produsul final pentru a vă putea plimba și interacționa cu nava Enterprise-D, chiar folosind ochelari VR, pentru o imersiune completă. Până atunci, vă puteți delecta cu acel walkthrough video de mai sus.

[PC Gamer]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Back to top button