Tech&ITTECH

NASA vor modifica orbita unui asteroid și vor transmite live evenimentul!

Cei de la NASA au anunțat în mod oficial că în câteva zile, mai exact luni, 26 septembrie, vor transmite live schimbarea traiectoriei unui asteroid cu ajutorul unei nave numită DART, acesta fiind un acronim pentru Double Asteroid Redirection Test.

Acest test al celor de la NASA este o modalitate de protecție a Pământului împotriva asteroizilor care ar putea reprezenta în viitor un pericol. Fiind doar un test, luni vom vedea cum DART va modifica orbita unui asteroid mic numit Dimorphos.

Dimorphos orbitează în jurul unui asteroid mai mare, numit 65803 Didymos. Dacă totul merge conform planului, DART se va îndrepta spre Dimorphos pentru un impact frontal care va încetini asteroidul, modificându-i astfel orbita din jurul asteroidului cel mare.

Știu că acest impact frontal poate să sune destul de periculos, având în vedere că cei doi asteroizi sunt aproape de Pământ. De aceea, NASA au menționat de mai multe ori faptul că nu există nicio posibilitate ca bucățile rezultate din acest impact să reprezinte un pericol pentru planeta noastră.

Chiar dacă după vizualizarea live-ului vom ști dacă impactul a fost realizat cu succes, va trebui să așteptăm câteva luni bune pentru a fi siguri dacă orbita lui Dimorphos a fost cu adevărat modificată. Până una alta, să vă pregătiți costumele de astronaut și să stați cu ochii pe canalele de YouTube ale celor de la NASA, pentru că operațiunea asta reprezintă un progres foarte important pentru acest domeniu.

Matei Pană

Mereu am fost o persoană creativă, iar odată aterizat la Zona m-am trezit într-un mediu foarte prietenos în care mă pot defășura liber. Fie că vorbim despre redactat de știri și recenzii, ori editare video, filmat sau diverse treburi mici de prin birou, sunt mereu dispus să mă implic și să învăț lucruri noi. Iar când nu fac asta, fie sunt cu chitara în brațe repetând, fie mă delectez cu vreun joc.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button