MORE

NASA sărbătorește 40 de ani Voyager

Pe 20 august 1977, NASA a lansat sonda Voyager 2, urmată pe 5 septembrie 1977 de Voyager 1, prima construcție umană care să fi trecut în spațiul interstelar. A fost un proiect foarte important atât pentru organizația spațială americană, cât și pentru omenire în general.

Pe aceste sonde se află două discuri ce ar putea fi, peste milioane și milioane de ani, ultimele semne că rasa umană a existat, că această planetă a existat. Pe parcursul existenței lor au oferit numeroase informații valorase despre sistemul nostru solar, despre spațiu, iar Voyager 1 ne-a oferit legendara imagine a punctului albastru palid, cea mai îndepărtată fotografie făcută vreodată a planetei Pământ.

Pentru a sărbători trecerea a 40 de ani din momentul lansării proiectului Voyager, NASA permite acum publicului să participe la o competiție pentru a trimite mesaje înapoi către Voyager. Până pe 15 august veți putea publica pe rețele de socializare ca Twitter, Instagram, Facebook, Google+ sau Tumblr mesaje ce vor fi transmise înspre spațiul interstelar.

Aceste mesaje vor trebui să aibă maxim 60 de caractere și în general să fie pozitive pozitive, în ton cu intențiile echipei conduse de Carl Sagan ce a lansat sondele cu 40 de ani în urmă. Mesajele mai trebuiesc urmate și de #MessageToVoyager. Cele mai bune dintre aceste mesaje vor fi selectate de NASA, JPL și echipa proiectului Voyager, iar apoi vor fi supuse la vot public între 23 și 29 august. În cele din urmă, cel mai bun mesaj va fi trimis înapoi către Voyager 1 în ziua de 5 septembrie 2017.

Mesajul va ajunge în apropierea sondei în ziua de 6 septembrie.

Proiectul Voyager foarte probabil nu va reuși să împlinească 50 de ani, din moment ce sondele vor rămâne până atunci fără energie, materialele radioactive ce le alimentează devenind insuficient.

[CNet]

 

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button