Tech&ITRSS PaginaDeMedia

NASA a pilotat drona Ingenuity pe Marte

NASA a cucerit Luna și a marcat o nouă eră în evoluția umană, dar au trecut zeci de ani de-atunci și trebuia să mergem mai departe. Automat, următoarea stație era Marte, iar aceiași oameni responsabili pentru aselenizarea pe Luna au trimis de această dată un rover pe planeta roșie. Dar acesta nu este singur acolo, întrucât a primit un companion ceva mai mic: o dronă. Aceasta a zburat pentru prima dată prin atmosfera planetei încă neumblată de oameni și a marcat un moment istoric.

Experiența a fost scurtă, astfel drona numită Ingenuity s-a ridicat până la altitudinea de trei metri, a rămas acolo puțin, după care a aterizat. Chiar dacă a fost un moment scurt, acesta a marcat o premieră in istoria omenirii: primul zbor cu un vehicul pe altă planetă. Și după acest mic test, NASA ne promite mai multe aventuri cu micuța drona.

Cum arată Ingenuity, drona care a cucerit Marte?

Ingenuity nu arată foarte diferit de o dronă normală, pe care o știm cu toții. NASA a folosit însă niște materiale speciale care să ii ofere rezistență în condițiile grele de pe Marte. Iar pentru a ajunge acolo, micuța drona a fost adăpostită „în burta” roverului Perseverance. Pentru referință, am atașat mai jos și o poză în care vedem dimensiunile dronei, care măsoară doar jumătate de metru înălțime și o deschidere a elicelor de 1.2m.

NASA a vorbit despre acest eveniment și l-a numit „propriul moment Wright” drept o referință la primul zbor al fraților Wright. Ba mai mult de atât, drona Ingenuity are la bord o bucățică mică de material din avionul Flyer 1 pe care cei doi frați l-au ridicat de la sol pe data de 17 Decembrie 1903. În acest fel este adus și un omagiu celor care au ridicat omenirea de la sol și au făcut posibile călătoriile cu avionul.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button