MORE

NASA a realizat un tur virtual al Lunii în 4K

NASA a publicat recent un material video în care prezintă un tur virtual al suprafeței Lunii, realizat în 4K, ce oferă imagini uimitor de detaliate, colectate de navele NASA Lunar Reconnaissance Orbiter în ultimii nouă ani.

Atenție! Filmul vă va lăsa fără respirație!

Având în vedere că vizitele pe Lună reprezintă un privilegiu de care s-au bucurat doar 12 astronauți până în prezent, un astfel de video ne poate hrăni curiozitatea multora dintre noi care visăm la o plimbare pe această planetă minunată, care ne luminează nopțile.

Acest videoclip este o versiune actualizată a unei versiuni lansate în 2011. Camera de filmat a urmat același traseu, însă datele colectate în ultimii nouă ani au permis agenției spațiale să creeze o prezentare vizuală mult mai detaliată și, prin urmare, absolut uimitoare.

Filmarea scoate în evidență și câteva zone de atracție de pe suprafața Lunii, atât caracteristici geografice naturale, dar și zone modificate de om, cum ar fi situl de aterizare Apollo 17 din Valea Taurus-Littrow, o vale considerată mai adâncă decât Marele Canion.

Imaginile prezintă o serie de trăsături fizice ale planetei, combinate ocazional cu stropi de culoare ce evidențiază detalii care fascinează, cu siguranță, orice astronom specialist sau amator.

Cu adevărat spectaculoasă este filmarea deasupra bazinului polului sudic Aitken – cu un diametru de aproximativ 2.550 km și o adâncime de 12 km, acesta este cel mai mare și cel mai vechi bazin de impact recunoscut pe Lună și acoperă aproape un sfert din suprafața acesteia.

Craterul Tycho, despre care se spune că are o vechime de aproximativ 100 de milioane de ani, este și el prezentat în detalii uimitoare – de la imaginea de ansamblu a acestuia, până la vârful central intrigant al craterului pe care se concentrează camera de filmat.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button