MORE

NanoPi NEO este fratele vitreg mai mic al lui Raspberry Pi Zero si costa doar 8 dolari

Cand vine vorba de preturi, Raspberry  sunt cam greu de batut, avand in vedere ca o unitate Raspberry Pi Zero costa doar 5 dolari, un pret cu care nu prea te poti bate. Asta decat daca esti un fabricant chinez, caz in care iti permiti un astfel de gambit.

Daca Raspberry Pi Zero costa 5 dolari, NanoPi NEO este fratiorul mai mic al acestuia care se incadreaza in aceeasi arie de pret, costand doar 8 dolari si fiind construit de compania FriendlyARM. 

Ce este mai interesant, este ca FriendlyARM chiar s-au intrebuintat, existnand chiar stocuri pentru acest micro bord, comparativ cu Raspberry Pi Zero, pe care daca doresti sa il obtii trebuie sa dai ceva acatiste la biserica si sa sacrifici o pisica la rascruce de drumuri. NanoPi NEO

NanoPi NEO propune un procesor quad-core Allwinner H3 Cortex-A7   la 1.2 GHz, 256 MB RAM, 10/100 Ethernet port, MicroUSB si un slot Micro SD.

Cei interesati de achizitia acestei mici placute, se pot indrepta chiar acum catre website-ul celor de la FriendlyARM, unde s-ar putea sa gaseasca NanoPi NEO la un pret mai mult decat accesibil, datorita pretului scazut si costurilor de livrare si mai mic, platindu-se eventual un maxim de 20 de dolari dupa taxe de livrare. Ceea ce face din acesta mica placa o alternativa destul de interesanta pentru pasionati.

Zona IT

Întotdeauna am avut înclinații „renascentiste”: film, jurnalism, filosofie, orice presupune despicatul firului în patru până la mecanismele cele mai profunde. Dar pasiunea pentru tehnologie a fost o constantă. Am început să configurez sisteme PC pe la sfârșitul anilor ’90, întâi pentru mine, apoi pentru prieteni, apoi pentru primul meu start-up, una dintre primele firme de editare digitală din Romania. Asta în paralel cu jurnalismul tech, început în aceeași perioadă, concretizat întâi în producții TV, apoi în online.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button