Telefoane

N-am reusit sa facem calculatoarele sa ne inteleaga..

„Computing-ul in sine e un haos. Calculatorul tau inca nu stie unde esti, ce stii, ce faci. Incercam sa facem dispozitivele sa iti inteleaga contextul si nevoile.. Inca n-am reusit sa facem calculatoarele sa ne inteleaga, in aceasta arie inca scartaim.”

In keynote-ul CEO-ului Google,Larry Page din cadrul TED 2014, acesta reitereaza misiunea Google de a organiza informatia la nivel mondial si de a o face accesibila si utilizabila. In acest context, atat cautarile cat si accesul la internet sunt inca intr-un stadiu incipient de dezvoltare.

In timpul problemelor medicale care l-au facut sa isi piarda vocea, Larry Page povesteste ca in mintea lui staruia gandul ca daca pacientilor li s-ar centraliza datele personale, medicina ar progresa exponential. Natura umana insa, aparent nu este nici suficient de deschisa la minte, nici suficient de inconstienta incat sa experimenteze (nici suficient de iesita de sub controlul guvernamental) pentru a putea sa perceapa si sa exploateze oportunitatea imensa pe care o ofera computing-ul in forma sa actuala, dincolo de entertainment (adica distractie, pe romaneste, chiar daca suna mai putin exuberant).

Nu ma pot abtine de la a fi apocaliptic un pic, dar as da orice sa traiesc peste 4000-5000 de ani si sa imi rad in pumni cand lumea va descoperi in situri arheologice prin Shanghai niste stocuri prafuite de device-uri Android, si intrebandu-ma pe mine la ce le foloseau locuitorii antici, eu sa le raspund „stati linistiti, de unde atata teleportari si calatorii intergalactice, cand pe chestiile astea in general comunicau intre ei, dar cel mai adesea pierdeau timpul cu jocuri hipnotice sau cu tampenii care ii faceau sa rada.”

O sa o sfarsesc ars pe rug..

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button