ȘtiriTECHTech&ITTelefoane

MWC 2024: Hands-on cu cel mai ieftin pliabil și un Motorola din viitor

ZTE nubia Flip 5G este probabil cel mai gros smartphone flip

La MWC 2024, printre standurile din sala 3, am dat și peste două pliabile care au provocat destulă vâlvă, motivul unuia fiind prețul de lansare, iar al celuilalt, ”îndrăzneala” futuristă a construcției. ZTE nubia Flip 5G a fost anunțat la un preț de circa 600 euro, apropiat cel al lui Motorola RAZR 40. Deși are un ecran exterior aparent mai mare decât cel de pe mid-range-ul Motorola, nu m-a impresionat. Dar dacă peste 6 luni, acest pliabil, ZTE nubia Flip 5G, va costa cu 200 de euro mai puțin, orice se poate întâmpla.

Specificații pe scurt ale pliabilului ZTE nubia Flip 5G

ZTE nubia Flip 5G are dimensiunile 170 x 76 x 7.3 mm când este deschis și 88 x 76 x 15.5 mm când este pliat, o greutate de 214 g și oferă suport pentru Nano-SIM și eSIM.

Ecranul OLED pliabil are o rată de refresh de 120Hz, o diagonală de 6.9 inchi, o rezoluție de 1188 x 2790 pixeli. Cel secundar, OLED, are de 1.43 inchi. Telefonul funcționează pe baza sistemului de operare Android 13, cu un chipset Qualcomm Snapdragon 7 Gen 1, CPU octa-core, cu o memorie internă de 128GB și 6GB RAM, respectiv 12GB RAM pentru cel din filmare. Are o baterie de 4310 mAh și încărcare rapidă la 33W.

Cum se simte, la prima vedere, cel mai ieftin pliabil

Păi în primul rând gros, când este deschis am senzația că folosesc un smartphone normal, iar când se închide, parcă devine o baterie externă. Este probabil cel mai gros smartphone flip, care mi-a trecut prin mână. Aș zice și ieftin, dar poate nu am petrecut suficient timp cu el pentru un asemenea verdict.

 

Un pliabil Motorola din viitor, de neatins pentru mine

La Lenovo Tech World ’23, Motorola a prezentat câteva concepte inovatoare, inclusiv un prototip de ecran adaptiv care poate fi transformat într-un telefon, suport sau brățară inteligentă, precum și caracteristici AI pentru dispozitivele Lenovo deja disponibile. Prototipul, cu un ecran pOLED FHD+ rulabil, se poate adapta în diferite forme pentru a satisface nevoile utilizatorilor, cum ar fi un smartphone tradițional, un suport pentru birou sau o brățară purtabilă pe încheietura mâinii.

Pliabil Motorola concept brățară
foto Adrian Pogîngeanu

Jucăria asta era într-o vitrină, de neatins, iar cei care au avut ocazia să pună mâna cu adevărat pe el n-au avut nevoie să ajungă la MWC pentru asta. Partea flexibilă, din spate, mi se pare momentan mai interesantă decât ecranul în sine.

În timp ce ZTE nubia Flip 5G impresionează printr-un potențial succes de piață dacă prețul său va scădea, conceptul Motorola aduce o viziune curajoasă asupra viitorului smartphone-urilor pliabile, chiar dacă rămâne momentan inaccesibil. Cele două ilustrează extremele opțiunilor pe care le au la dispoziție consumatorii, între accesibilitate și vârful tehnologiei.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button