PCȘtiri ITTECH

MWC 2019: TCL a prezentat un terminal de date 5G USB

TCL Communication, companie aflată în spatele unor mărci de telefoane mobile precum BlackBerry si Alcatel, a prezentat în cadrul MWC 2019 mai multe dispozitive 5G, dintre care s-a remarcat primul terminal funcțional de date 5G prin USB. Acesta poate fi conectat la computere printr-un cablu USB, iar TCL susține că poate oferi până la 4Gbps viteză de download și 2Gbps viteză de upload, deși rămâne de văzut în ce măsură pot fi atinse aceste limite în condiții normale de utilizare. Pentru a obține astfel de rezultate, aparatul utilizează benzile de frecvență n41 și n78, lățimea de bandă 200M și antenele MIMO 4×4.

Terminalul 5G se bazează pe chipsetul Helio M70 SoC, care are suport și pentru 4G, astfel încât poate schimba protocoalele de rețea atunci când este nevoie. Beneficiază de asemenea și de o baterie de 4.000 mAh, despre care cei de la TCL spun că oferă autonomie de o zi pe încârcare. Terminalul 5G al celor de la TCL Communication a fost dezvoltat împreună cu China Mobile și este așteptat pe piață în a doua jumătate a anului.

Charles Zou, directorul general al companiei, a declarat că TCL se va concentra în viitorul apropiat pe cercetarea și dezvoltarea de smartphone-uri 5G, tablete și terminale de date.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button