TECHTech&ITTelefoane

MWC 2019: Nubia Alpha, telefonul purtat ca un smartwatch

Nubia, o divizie a companiei chineze ZTE, a prezentat în cadrul MWC 2019 un telefon original, de tip smartwatch. Nubia Alpha integrează de altfel funcțiile mai multor accesorii smart într-un device ce poate fi purtat la încheietură. Dispozitivul are un ecran OLED flexibil de 4 inch, cu raport de aspect de 36:9 și rezoluție de 960 x 192 pixeli. Vine echipat cu un chipset Snapdragon Wear 2100, are 1 GB memorie RAM și 8 GB spațiu de stocare. Rulează pe un sistem de operare personalizat și are o interfață care permite o serie de comenzi prin gesturi. Bateria de 500 mAh ar trebui să îi ofere o durată de viață de o zi pe încărcare, comparabilă cu telefoanele mobile standard.

Pe partea de telefonie, versiunea eSIM permite apeluri vocale și conectivitate 4G LTE. Nubia Alpha vine și cu o versiune care se conectează la telefon prin Bluetooth și la Internet prin Wi-Fi. Dispozitivul dispune și de o cameră foto de 5MP (f/2.2), care poate fi folosită prin rotirea mâinii și îndreptarea obiecivului către locul dorit. Ecranul este acoperit cu un tip de polimer rezistent la căldură și este de asemenea rezistent la apă.

Nubia Alpha dispune de funcții de fitness obișnuite la un smartwatch, precum monitorizarea pașilor, a ritmului cardiac și a somnului. Nubia Alpha va fi lansat în Europa în a doua jumătate a anului și va costa 550 de euro în varianta eSIM și 450 în versiunea Bluetooth.

Nubia a introdus în cadrul MWC și o pereche de căști wireless numai bune de accesorizat cu telefonul-brățară, Nubia Pods, care vor putea fi achiziționate începând cu luna aprilie la un preț de 100 de euro.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button