PCRSS PaginaDeMediaȘtiri ITTECH

MWC 2019: Microsoft anunță noul HoloLens 2

La MWC 2019 Microsoft a dezvăluit pentru prima dată HoloLens 2, casca pentru realitate augmentata despre care spune ca este de trei ori mai confortabila, de doua ori mai imersiva si cu un pret la fel de bun cu predecesoarea sa. Microsoft sustine ca noul model este mult mai usor de purtat si ofera o mai buna interactiune cu hologramele. 

Dispozitivul oferă îmbunătățiri majore față de setul cu cască HoloLens de primă generație, cum ar fi comenzile intuitive și confortul sporit. Microsoft a mai redus și din preț, dar la 3.500 dolari, acesta în continuare este destinat exclusiv segmentului business.

HoloLens 2 de la Microsoft este o cască complet reproiectată, cu un design exterior complet nou, un material de construcție de înaltă calitate și componente interne noi proiectate. Microsoft a declarat că a construit noul set cu cască cu trei lucruri în minte: mai multă imersiune, mai mult confort și mai multă valoare la pachet.

Pentru a îmbunătăți imersiunea, display-urile HoloLens 2 ofera dublu camp vizual (FOV) în comparație cu modelul original, menținând același nivel de claritate vizuală ca și dispozitivul original. Principalul punct de referință al Microsoft pentru claritatea imaginii a fost de 47 de pixeli pe gradul de zonă vizibilă, iar compania a atins același punct de referință în noul set de căști, instalând două display-uri MEMK 2K – câte unul pentru fiecare ochi. E ca si cum ai trece de la 720 de pixeli la televiziune2k.

De asemenea, Microsoft s-a întors la faza de proiectare și și-a imaginat modul de a interacționa cu lumea realității mixte. HoloLens-urile originale s-au bazat pe controalele de gest, care nu erau la fel de intuitive cum v-ați putea imagina. Noua metodă de interacțiune se aseamănă mai mult ca interacțiunea cu lumea reală, ceea ce înseamnă că puteți ajunge și atinge obiecte holografice ca și cum ar fi reale.

Vreți să mutați o fereastră? Luați-o și trageți-o la o parte. Este obiectul mic? Luați colțurile și întindeți-l. Există un buton de apăsat? Ajungeți la el și atingeți-l. Noul HoloLens include, de asemenea, o nouă caracteristică numită Follow, care permite aplicațiilor să înregistreze și să urmărească mișcările voastre, astfel încât să puteți avea la îndemână cele mai folosite aplicații.

Așa cum ne-a arătat și prezentarea, noul set de căști demonstrează a fi cu mult peste căștile cele vechi. Microsoft a spus că HoloLens 2 este capabil de aceste interacțiuni avansate, deoarece include un nou senzor Kinect, care este capabil de urmărirea spațială fină a întregului mediu, a obiectelor din interiorul acestuia și a voastră, până la degetele individuale ale utilizatorului.

Pe partea de confort, Microsoft a reproiectat exteriorul setului cu cască. Noul dispozitiv este mult mai compact decât HoloLens de prima generație și este fabricat din materiale ușoare. Întregul vizor frontal al setului cu cască este fabricat din fibră de carbon pentru a reduce greutatea și a ajuta la distribuirea greutății. Fibra de carbon este, de asemenea, un material incredibil de dur, care ar trebui să-l protejeze de deteriorarea în mediul industrial.

Setul cu cască original a avut un sistem cu bandă dublă care vă permitea să reglați setul cu cască pentru a vă permite să fie aliniat cu ochii, lucru care a funcționat destul de bine, însă a fost un sistem greoi care nu se potrivea celor care poartă ochelari. Noul set de căști are o bandă mai echilibrată, cu un cadran de reglare pe spate, ca multe dintre seturile de căști VR Mixed Reality. De asemenea, Microsoft a dotat HoloLens 2 cu un vizor ușor de înlăturat, pentru a scoate lentilele din calea vederii fără a scoate setul cu cască de pe cap. Nu că scoaterea setului cu cască ar fi dificilă. Microsoft a spus că este la fel de ușor de pus ca o pălărie obișnuită.

HoloLens-ul original a fost un dispozitiv scump care nu includea niciun pachet software. Microsoft a spus că, în medie, ar fi nevoie de companii care au investit într-un HoloLens cu trei luni înainte ca acestea să-l poată folosi în mod semnificativ. Pentru a rezolva această problemă, Microsoft a colaborat cu parteneri pentru a se asigura că HoloLens 2 va avea un ecosistem software robust la lansare.

Microsoft a spus că Microsoft Dynamics 365 va fi actualizat pentru HoloLens 2, cu Remote Assist și Layout funcționale de la lansare. Compania intenționează, de asemenea, să lanseze o nouă aplicație numită Guides, care ar permite lucrătorilor cu experiență să creeze ghiduri de instruire pentru recruți.

HoloLens 2 se va integra, de asemenea, cu un nou serviciu de cloud, numit HoloLens Azure, care va permite experiențe de realitate mixtă într-o varietate de dispozitive. HoloLens Azure Spatial Anchors permit dispozitivelor AR Kit, AR Core si HoloLens să poată vedea aceleași obiecte virtuale în timp real pentru a facilita munca în echipă. Serviciile HoloLens Azure cloud includ, de asemenea, Remote Rendering, care vă permite să transmiteți conținuturi de poligoane de înaltă calitate cu detalii infinite pe dispozitivele HoloLens.

Microsoft a dezvăluit și programul de personalizare HoloLens, care permite companiilor partenere să modifice setul cu cască HoloLens pentru a îndeplini specificațiile pentru cazurile de utilizare industrială. Trimble este prima companie care a profitat de programul de personalizare și a anunțat Trimble XR10, care este un HoloLens 2 integrat într-o cască dură pentru lucrătorii de construcții din prima linie. Trimble nu a spus cât de mult ar costa XR10, dar dispozitivul va fi livrat atunci când și Microsoft va oferi HoloLens 2.

Microsoft nu a dezvăluit data de lansare pentru HoloLens 2, dar compania este gata să vă ia banii oricum. HoloLens 2 este disponibil acum pentru pre-comandă pe HoloLens.com. Puteți plăti 3.500 $ pentru a cumpăra dispozitivul în totalitate sau puteți să obțineți o finanțare pentru doar 150 dolari / lună. Oricum costa cu 1500 de $ mai putin decat prima versiune lansata in 2016.

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button