Știri ITTECHTelefoane

MWC 2019: cele mai așteptate telefoane și dispozitive VR

Mobile World Congress ete cel mai așteptat eveniment al începutului de an pentru pasionații de tehnologii mobile. Ținut la Barcelona în perioada 25-28 februarie, târgul de tehnologie se anunță deja un succes, cu mulți producători de telefoane promițând modele inovatoare, de la smartphone-uri de top la dispozitive cu multe camere foto și cu conectivitate 5G.

Una dintre companiile așteptate să facă valuri la MWC este LG, care și-a programat lansarea următoarei serii flagship în cadrul evenimentului. LG G8 ThinQ este astfel așteptat ca un competitor direct al lui Samsung Galaxy S10. Telefonul va avea două camere principale, procesor Snapdragon 855 și un sistem avansat de control prin gesturi. Un alt punct de interes asupra căruia încă așteptăm detalii este ecranul telefonului, construit pe o tehnologie numită „Crystal Sound OLED”, care ar trebui să ofere o claritate remarcabilă a imaginii. LG sunt de asemenea așteptați să lanseze V50 ThinQ, primul smartphone 5G din portofoliul companiei.

Alt producător de top pregătit cu anunțuri importante pentru MWC 2019 este Sony. Conform unor informații neoficiale, compania ar avea în pregătire mai multe telefoane cu raport de apect 21:9, probabil Sony Xperia 10 de 5,9 inch și Xperia 10 Plus, de 6,5 inch. De asemenea, Sony sunt așteptați să lanseze și un telefon flaship cu cameră triplă, deși zvonurile spun că acesta nu se va numi XZ4, ci Sony Xperia 1.

Microsoft au lansat deja invitațiile pentru un eveniment în cadrul MWC, unde sunt așteptați să prezinte HoloLens 2, dispozitiv care ar urma să se bazeze pe platforma Qualcomm XR1. Această tehnologie ar permite experiențe AR și VR de înaltă calitate, cu promisiuni pentru sunet direcțional, elemente 3D și caputră video 4K la 60 de cadre pe secundă. Tot în domeniul VR, HTC sunt așteptați să ofere mai multe informații despre Vive Cosmos VR, un dispozitiv anunțat în luna ianuarie, pe care pasionații speră să îl poată testa în cadrul MWC.

Telefoanele Nokia sunt poate printre cele mai așteptate dispozitive de la MWC 2019, iar modelul Nokia 9 va ține capul de afiș pentru companie. Cu un setup de cinci camere principale, va fi cu siguranță un model care să iasă în evidență. Compania va lansa probabil și o serie de telefoane mai accesibile, dar informațiile despre acestea sunt puține la timpul prezent.

Telefoanele pliabile reprezintă un punct de interes zilele acestea, însă, deși mai multe companii au anunțat că au în lucru astfel de modele, nu se știe dacă vom vedea prea multe prezentări la MWC. Dintre marii producători, singurii care aproape au confirmat că vor lansa un telefon pliabil în cadrul evenimentului sunt Huawei.

Conectivitatea 5G va fi un alt punct de interes în cadrul evenimentului, aproape toți marii producători de telefoane fiind așteptați să anunțe modele 5G, deși rămâne de văzut în ce măsură vom avea parte de lansări imediate.

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button