RSS PaginaDeMediaȘtiri ITTECHTelefoane

Mulți posesori de telefoane Samsung au fost înșelați

Adesea apare câte o știre care să ne amintească de faptul că Google Play Store poate fi o hazna împuțită fără nici un pic de validare sau verificare, dar în cazul de față poate, poate că și utilizatorii trebuiau să aibă ceva mai multă grijă.

Până acum două zile exista pe Play Store o aplicație numită Updates for Samsung – Android Update Versions. Această aplicație a existat pe magazin încă de prin 2012, și poate că la un moment chiar făcea ceva util, dar de câțiva ani s-a transformat în ceva diferit. În ce exact? În mare parte o înșelătorie.

Aplicația cu pricina, promitea să ofere update-uri de firmware pentru telefoanele Samsung, însă modul în are o făcea era mai dubios ca ceva produs de Electronic Arts. Fără a plăti abonamentul anual de 35 de dolari (redus de la 240 de dolari, așa că știi că era super-ofertă), utilizatorii erau blocați la viteze foarte mici de download, acestea eșuând adesea, posibil pentru că asta era intenția, sau pentru că aplicația era în sine plină de reclame. Era oferită și opțiunea de a debloca limitările de rețele ale telefonului, pentru doar 20 de dolari.  Nu prea funcționa. Dar „cumva”, tot avea un rating foarte pozitiv de 4 stele.

samsung

Probabil vă întrebați de ce ar face Samsung așa ceva. Eh, Samsung nu a făcut așa ceva, aplicația fiind a unei companii numită Updato, ce se folosea de metode proprii de recoltare a plăcilor, ocolindu-le pe cele integrate în Play Store de către Google. Aplicația cu pricina nu se mai află în acest moment pe magazin, în sfârșit cineva observând că ceva era în neregulă.

Pentru a sublinia cât de nocivă era această aplicație, Samsung în sine oferă gratuit update-urile pe care Updato le oferea doar contra cost. Și atunci, de ce în jur de 10 milioane de oameni au decis să o instaleze oricum? Nu știu să vă spun. Poate pentru că trei sferturi dintre ei sunt boți, pentru a crește artificial numerele, dând astfel un aer de legitimitate fraudei. Poate din aceleași motive pentru cere unii oameni cred că Pământul este plat, sau că homeopatia funcționează. Poate pentru că pitong. Adevărul este acolo, dincolo de noi.

[9to5Google]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button