PC

Multe companii amenință Google cu retragerea reclamelor

Youtube pare că a început să dea probleme și celor de la Google, nu doar tuturor celor care s-au gândit vreodată să producă și ei conținut pe acest serviciu, doar să se trezească peste noapte cu dispariția clipurilor video, a comentariilor, a conturilor sau a banilor de pe urma reclamelor.

Chiar reclamele sunt la centrul acestei probleme, mai multe companii anunțându-și intenția de-a nu mai cumpăra spațiu comercial atât pe Youtube cât și pe alte site-uri pentru care Google servește reclame. Motivul? Aceste companii nu vor ca reclamele lor să fie asociate cu puncte de vedere extremiste și vor ca Google să ia măsuri pentru a împiedica asta.

Practic, Google face deja asta, existând un serviciu premium pentru reclame prin care compania se va asigura ca reclamele să ajungă unde trebuie, dar contra unei taxe suplimentare. Grupul de companii, care momentan include nume ca McDonalds, Volkswagen și multe altele, boicotează Google până când acest serviciu va face parte din oferta standard.

Fiind vorba de o cerință venită din partea unor corporații, Google foarte probabil va claca, dacă ar fi să ne luăm după istoria sa cu marile companii multi-media, precum Viacom.

Rămâne apoi o singură întrebare destul de clară. Ce sistem automatizat va pune Google la loc pe Youtube pentru ca reclamele să nu ajungă la clipuri cu vederi extremiste sau care nu fac altceva decât să împrăștie ură? Iar asta duce la două alte întrebări foarte importante. Cât de ușor va fi acest sistem de abuzat și cât de des va afecta canale nevinovate? Nu de alta, dar sistemul automatizat curent pe care îl are Youtube pentru copyright este cam defect, iar spontan tot dispar conturi care ar fi încălcat Terms of Service fără să fie dată măcar o explicație sau un motiv.

[Financial Times]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button