MORE

MTG cumpara ESL International pentru suma de 78 milioane de euro!

MTG cumpara ESL International pentru suma fabuloasa de 78 de milioane de euro, acestia procurand astfel pachetul majoritar de actiuni in companie. O platforma care se ocupa cu toate aspectele eSports, incercand sa deschida drumuri, atat pentru titluri consacrate, cat si pentru noi francize care abia intra pe piata.

Gaming-ul profesionist este de foarte mare interes in lumea investitorilor si se pare ca si marile organizatii de eSports incep sa iasa la rampa. Miercuri, compania de entertainment International MTG a cumparat ESL, cea mai mare organizatie eSports din lume. MTG a cheltuit 78 de milioane de euro pentru 74% din actiunile companiei care detine ESL, Turtle Entertainment GmbH.

Aceasta achizitie este prima de acest fel a unei companii de eSports de catre o organizatie de media traditionala. ESL organizeaza turneuri de profil inalt pentru jucatorii profesionisti de jocuri precum Battlefield 4, Halo, Dota 2, Counter Strike, StarCraft 2, Mortal Kombat si Hearthstone. Conform spuselor Presedintelui si CEO-ului MTG, piata de eSports este deja mai mare decat hockeiul pe gheata, existand deja mai multi gameri in lume decat exista fani ai sporturilor traditionale. In ciuda acestui numar, venitul mediu general per fan eSports in 2015 abia a urcat peste 2 dolari, in timp ce cifra pentru fanii sporturilor traditionale fiind de 56 de dolari, dar chiar si asa, acest fenomen global are un potential imens.

Articole asemanatoare

Back to top button