MORE

MSI VR One un PC-Rucsac pentru realitatea virutală

Soluțiile de VR adevărate, adică cele care se conectează la un PC, tind să aibă două defecte în acest moment: costă mult și nu oferă prea multă mobilitate.

Partea cu costul ar trebui să se rezolve în următoarele generații, iar pentru cea de mobilitate există acum soluții ca MSI VR One.

Ce este acest dispozitiv bizar care arată ca un rucsac din care probabil va ieși armura lui Iron Man? Este un PC fără monitor… sau o jumătate de laptop, depinde cum vreți să interpretați ideea. Conceptul nu este nou, mulți oameni au tot încercat să facă soluții similare, cu grade diferite de succes la a îngrămădi componente într-un rucsac, dar acum MSI a scos o variantă finisată cu hardware făcut expres pentru VR.

MSI VR One este echipat cu un procesor i7 cu overclock, deși nu s-a spus exact ce fel de procesor este. Placa video GeForce GTX 1070 prezentă în sistem este mai mult decât capabilă pentru VR și nu are un consum excesiv energie. Nu s-au oferit informații despre restul configurației, doar că are suficiente porturi pentru conectarea dispozitivului VR și a mai multor periferice.

PC-ul este echipat cu două baterii care pot fi schimbate din mers, fiecare oferind cam o oră și jumătate de autonomie. Poate că trei ore de VR nu sună mult, dar poți juca trei ore în VR oriunde, fără nevoia de-a fi conectat la un sistem staționar. Există și un cablu de alimentare în cazul în care vrei să te joci mult cu HTC Vive în casă și nu într-un câmp.

Întregul ansamblu cântărește 3.5 kilograme, ceva ce nu ar trebui să fie prea greu, iar răcirea se face prin lateral, așa că nu ar trebui să vă ia foc spatele.

Nu a fost dezvăluit prețul său, pentru asta va trebui să așteptăm până ce Tokyo Game Show este în toi, între 15 și 18 septembrie.

[Tom’s Hardware]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button