MORE

MSI sparge recordul de viteza pentru DDR4

Memoria de tipul DDR4 n-a oferit un spor de performanta prea mare fata de DDR3, dar deschide drumul catre posibilitatea de-a crea memorie RAM capabila sa functioneze la frecvente foarte mari, iar MSI ne-a aratat recent o mostra din acest viitor.

Overclocker-ul Toppc, care lucreaza la MSI, a reusit sa impinga frecventa efectiva a unui set de memorii RAM DDR4 dincolo de 5GHz. Memoria rula la o frecventa interna de 2501.2 MHz, ceea ce inseamna ca executa operatiuni de citire/scriere la 5002.4 MHz, DDR avand capacitatea de-a executa doua actiuni per ciclu.

Aceasta reusita reprezinta un nou record mondial, intrecand ultimul overclock pentru DDR4 cu 100MHz si intrecand cel mai bun overclock facut pe DDR3 vreodata cu aproape 500MHz. Recordul a fost stabilit pe o placa de baza de tipul Mini-ITX MSI Z170i, care este descrisa ca fiind o placa de baza mid-range. Nu tocmai genul de placa de baza folosita de obicei pentru overclock.

Desigur, pentru ca aceasta frecventa sa poata fi atinsa a fost nevoie de ceva racire suplimentara. Chiar foarte multa racire suplimentara. In esenta s-a folosit azot lichid pentru racire, ceea ce inseamna ca nu veti vedea DDR4 comercial care sa functioneze din cutie la 5GHz prea curand. Dar, cine stie, peste 4-5 ani, poate ne vom apropia de aceasta viteza, asta daca nu cumva se va trece la o forma de HBM si pentru memoria de sistem in 2020.

[Overclock 3D]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button