Știri ITPCRSS PaginaDeMediaTECH

MSI confirma suportul pentru Zen 3 pe unele modele B450/X470

AMD a anuntat ca seria Ryzen 4000 nu va fi suportata de placile de baza cu chipset B450 si X470. Acest anunt a creat agitatie in piata, iar multi au condamnat compania. Se pare insa ca MSI este primul producator care iese in fata cu o solutie. Se pare ca placile de baza cu 16MB memorie ROM vor putea rula procesoare din noua generatie de la AMD.

Se pare ca MSI a gasit o solutie prin care unele modele de placi de baza B450 si X470 vor putea rula procesoare Ryzen 4000. Este vorba despre placile cu chipuri EEPROM de 16MB. Intr-un video MSI Insider, Eric van Beurden, directorul de marketing al companiei, a explicat cum va fi posibil. Se pare ca va fi folosit un BIOS nou din care va fi insa eliminat suportul pentru procesoare mai vechi de Zen 3 si chiar si asa, acesta va fi simplificat foarte mult. Se pare ca noile update-uri de BIOS vor folosi GSE Click BIOS.

Aceasta schimbare va fi implementata doar pentru placile non-MAX. Modelele de placi de baza de la MSI care au terminatia MAX, vor fi in regula; ca exemplu, B450 Tomahawk MAX va putea rula procesoarele Ryzen 4000 fara probleme. Despre aceasta placa am vorbit si intr-un articol de acum ceva timp.

Deci vedem vesti bune din partea producatorilor si un motiv pentru utilizatori sa rasufle usurati. Da, nu vor fi toate placile suportate, dar in mare parte este la latitudinea producatorilor daca vor sa implementeze solutii precum cea de la MSI. Astept sa vad cum vor reactiona ceilalti vendori de placi de baza in viitorul apropiat.a

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button