MORE

Mozilla roagă Uniunea Europeană să nu strice internetul

Fundația Mozilla a lansat recent o petiție prin care vrea să roage Uniunea Europeană să implementeze noi legi de copyright, deoarece legile existente sunt un pericol pentru internet.

Petiția, pe care o puteți citi pe larg și semna aici, avertizează că legile fragmentate ale națiunilor europene, cu privire la copyright, au efecte dezastruoase atunci când sunt aplicate pe internet. A fost folosit ca exemplu iluminarea nocturnă a Turnului Eiffel, care este realizată de un artist care nu și-a dat aprobarea pentru fotografierea sau împărțirea imaginilor cu opera sa. Așa că, practic, este ilegal să faci o poză turnului noaptea și să o împarți pe Facebook. Iar pentru respectarea acestor legi, numite absurde de către Fundația Mozilla, internetul trebuie să fie schilodit, vor trebui puși paznici la intrări și bariere la fiecare pas.

Fundația speră ca Uniunea Europeană să construiască legi noi, modern, care să permită refolosirea conținutului cu copyright în moduri legale, pentru realizarea de opere transformative, parodii, educație, critică și în general cam toate lucrurile pentru care este deja folosit, sub conceptul de Fair Use, care nu este respectat în mod serios nicăieri pe planetă.

Inițiativa celor de la Fundația Mozilla este apreciată, dar având în vedere că deținătorii majori de copyright sunt companii de telecomunicații semi-malefice și complet malefice, șansele să se schimbe ceva nu sunt mari.

[The Register]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

4 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button