MORE

Mozilla omoara Firefox OS

Mozilla a pasit cu mult curaj si ambitie in domeniul telefoanelor mobile, incercand sa faca Firefox OS o alternativa deschisa si democratizata pentru dezvoltatori. Mai mult de atat, sistemul de operare venea cu promisiunea unor telefoane noi, mai accesibile ca pret, mai ieftine, mai la indemana omului de rand. Desigur, asta era inainte ca un telefon Android sau Windows Phone sa coste mai putin ca o pereche de tenisi de la o taraba.

Cu rata de adoptie a sistemului de operare fiind foarte modesta, iar intregul experiment in esenta esuand sa decoleze, Mozilla anunta ca va renunta la Firefox OS.

Incepand de acum, compania nu va mai livra sistemul de operare catre producatorii de telefoane mobile, ceea ce inseamna ca nu va mai fi produs vreunul nou. Asta probabil inseamna ca nu ar mai trebui sa va asteptati sa mai apara update-uri pentru Firefox OS, in cazul in care aveti un telefon care se foloseste de el. Cat despre aplicatii… aici s-ar putea sa aveti ceva noroc, din moment ce lumea inca mai face aplicatii si pentru Commodore 64.

Mozilla inca va mai experimenta cu software pentru diverse dispozitive „inteligente” insa nu de tipul carora ar putea fi considerate in mod traditional ca fiind telefoane mobile. Compania pur si simplu nu a putut realiza cea mai buna experienta cu putinta pentru utilizator, si ca urmare Firefox OS nu mai exista.

[Engadget]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Related Articles

Back to top button