PCTECHTech&IT

Mozilla lansează Firefox Send, un serviciu gratuit de transfer al fișierelor

Mozilla a lansat Firefox Send, un serviciu gratuit de partajare de fișiere, în care utilizatorii pot încărca fișiere în serviciu și apoi pot distribui URL-ul altor persoane.

Utilizatorii pot încărca fișiere de până la 1GB simultan sau pot crea un cont Mozilla gratuit pentru a încărca până la 2,5 GB. Odată ce fișierele sunt încărcate, puteți alege de câte ori fișierele pot fi descărcate de destinatar (de până la 100 de ori) înainte de expirarea link-ului. Alternativ, puteți alege o perioadă de timp (până la 7 zile), după care linkul expiră automat. Pentru a fi și mai sigur, puteți adăuga o parolă la link și partaja parola împreună cu link-ul, astfel încât numai persoanele care au link-ul și parola au acces la fișiere.

Firefox Send este ideal dacă doriți să trimiteți rapid fișiere cuiva, dar acestea depășesc ceea ce puteți trimite în mod normal prin e-mail. De asemenea, el este superior folosirii unui serviciu de stocare în cloud, cum ar fi Dropbox, deoarece fișierele stau permanent acolo și ar trebui să le ștergeți manual. Pentru fișiere care nu sunt suficient de importante pentru a fi stocate permanent sau accesate de mulți oameni, aceasta este o soluție ideală.

La fel ca orice alt lucru produs de Mozilla, serviciul este gratuit și este disponibil la adresa send.firefox.com.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button