Telefoane

Mozilla introduce mesagerie instanta in Firefox 41

Mozilla se pare ca sunt pusi pe fapte mari, mai ales ca in ultimul update, pentru Mozilla 41, versiune disponibila atat pe PC, cat si pentru Android, compania a introdus si un sistem de mesagerie instanta. Un lucru pe care pana acum nu l-au facut multe browsere, si cand l-au facut, existau aplicatii adiacente browserului, nu deja integrat.

Din nefericire pentru utilizatorii de Android, doar versiunea de desktop functioneaza in acest moment in tandem cu serviciul de mesagerie, dar care te lasa sa trimiti mesaje fie scrise, fie video oricand, folosind Hello video call, un alt serviciu dezvoltat de Mozilla.

Sunt si vesti bune pentru cei care folosesc alt sistem de operare decat Windows, versiunea 41 a noului Firefox vine cu plug-in-ul de chat instalat atat pentru iOS, cat si pentru Linux. Pe langa asta, se pare ca acest sistem de chat va putea comunica cu alti utilizatori de pe browsere rivale, precum Chrome sau Opera, datorita faptului ca Hello foloseste standardul WebRTC, care permite asta, dar comunicarea intre browsere este pur speculativa in acest moment, dat fiind ca discutam totusi de browsere rivale.

Trebuie evidentiat si un alt lucru. Cu toate ca acest update aduce un sistem de chat, trebuie sa vina cu un sistem mult mai atractiv pentru ca oamenii sa renunte la Facebook Messenger si Skype. Daca acesta aduce un sistem de stocare a datelor pentru fiecare cont Firefox si eventual o interfata prietenoasa, poate chiar si posibilitatea de a comunica cu alti utilizatori de pe alte platforme, atunci Mozilla ar avea lozul castigator.

Related Articles

Back to top button