PCTelefoane

Mozilla vrea un browser mai sigur, astfel introduce Tracking Protection

Mozilla se intrebuinteaza din ce in ce mai mult sa ofere celor care folosesc Firefox o platforma cat mai sigura si cat mai prietenoasa, existand acum un sistem de chat dedicat utilizatorilor, dar si anuntul facut cu ceva timp in urma, cum ca Firefox va avea un mod de Private Browsing.

Luna trecuta, Mozila anunta un pre-beta pentru Mozila Firefox, menit sa acopere utilizatorii care nu doresc sa isi imparta informatiile cu furnizorul de de internet, dar si sa iti tina informatiile de logare private, Private Browsing implicand ca nu tine minte nimic browserul in sine, asta incluzand cookie sau istorie.

Private Browsing-ul propus de Mozilla pentru Firefox este realizat pentru a bloca anumite elemente, precum cele de analiza a comportamentului online, fiind intr-o oare care masura si o unealta anti-google care se bazeaza pe aceste informatii pentru a livra publicitate targetata, un comportament care este din ce in ce mai uzual.

De mentionat ca acest build este unul exprimental, inca in pre-beta, fiind adresat dezvoltatorilor de aplicatii, dar Mozilla impinge acest gen de protectie al utilizatorilor, axat in mare parte pe protejarea intimitatii de ceva timp, Tor Browser fiind un alt derivat al FireFox-ului.

Disponibil pe Android si Desktop, compania afirma ca feedback-ul utilizatorilor este extrem de important, iar acest sistem numit Tracking Protection se poate dovedii o unealta de nadejde pentru cei care nu doresc reclame targetate sau nu sunt ok cu ideea ca exista un pitic magic undeva intr-un colt de internet care ii noteaza toate vizitele pe x site-uri.

[Mozilla]

 

Related Articles

Back to top button