MORE

Mozila lanseaza telefoane Firefox OS – In Maroc si Senegal

Mozila lucreaza de ceva vreme la o serie de telefoane Firefox OS pe care doreste sa le lanseze pentru a se impune pe piata producatorilor de sisteme de operare mobile. Faptul ca lucreaza de ceva vreme si faptul ca inca nu prea am vazut terminale cu acest sistem pe piata sunt doua lucruri distincte. Am avut preview-uri de presa, clipuri informative pe YouTube, stiri, dar pana in prezent nimic concret. Ei bine, daca locuiesti in Maroc sau Senegal ai toate sansele sa iti poti cumpara aceste telefoane Firefox OS – restul lumii mai are de asteptat… putin.

Sistemul de operare Mozila inca nu si-a „udat degetele” in piata internationala, alegand sa testeze piata in tari in curs de dezvoltare, mai exact, Senegal si Maroc, aflate in Africa. Este de inteles strategia, avand in vedere ca Mozila doreste sa comercializeze terminale ieftine, iar daca reusesc sa acapareze piata africana, vor avea un procent decent din piata de desfacere globala. Probabil din acest motiv Mozila a incheiat un parteneriat cu Orange, pentru a lansa Orange KLIF. Un terminal ieftin, care evident are Firefox OS la bord.

Pe blog, Mozila au declarat:

„Suntem extrem de incantati de parteneriatul cu Orange care ne permite sa aducem internet mobil utilizatorilor din tarile in curs de dezvoltare din Africa si Orientul Mijlociu” 

In principiu, Mozila si Orange aduc telefoane Firefox OS capabile de 3G pentru a acapara utilizatori noi si evident, pentru a le facilita accesul la internet. Lucru care multi din tarile amintite mai sus nu il puteau face.

Zona IT

Întotdeauna am avut înclinații „renascentiste”: film, jurnalism, filosofie, orice presupune despicatul firului în patru până la mecanismele cele mai profunde. Dar pasiunea pentru tehnologie a fost o constantă. Am început să configurez sisteme PC pe la sfârșitul anilor ’90, întâi pentru mine, apoi pentru prieteni, apoi pentru primul meu start-up, una dintre primele firme de editare digitală din Romania. Asta în paralel cu jurnalismul tech, început în aceeași perioadă, concretizat întâi în producții TV, apoi în online.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button