GamingPC&Consoles

Ce se întamplă dacă îi dai o pușcă lui Mickey Mouse?

Dacă va plac jocurile care gândesc în afara cutiei și Cuphead a fost ceașca voastră de ceai (scuze, a sunat mai bine când am gândit-o), jocul pe care o să vi-l prezint acum o să vă stârnească interesul. Se numește Mouse și este dezvoltat de Fumi Games, un studio din Polonia. Iar ce-avem aici este un first-person shooter noir, adică alb-negru, în care personajele sunt puternic inspirate de șoarecu’ de la Disney, în perioada lui de început.

Numai că nu vorbim despre un joc de copii sau vreo adaptare directă a lui Mickey Mouse. În schimb, vei intra în șoșonii lui John Mouston într-o aventură inspirată de anii de glorie ai mafiei din Statele Unite. Personal, îmi place la nebunie perioada asta din istorie și mi se pare o destinație sigură pentru gaming și filme – oamenii vor fi mereu fascinați de mafioți. Iar jocul ăsta este cât se poate de acurat, întrucât vine cu un design retro, muzică jazz cu bâzâiala de casetă veche pe fundal, referințe la consum de alcool și tutun… adică imaginea Americii din anii ’40.

Plus că imediat ce am dat play la teaser-ul de pe pagina de Steam a lui Mouse, m-a lovit un aer de BioShock foarte puternic. Gameplay-ul pare destul de rudimentar: iei o armă, împuști șoareci, arunci dinamită 2D care dărâma un perete 3D destul de realist și cam aia e. Per total, arată diferit de ce-am mai văzut până acum, cel puțin în zona asta indie., iar dacă o să vină și cu o componentă narativă interesantă, sunt de părere că vom mai auzi de jocul ăsta pe viitor. Momentan nu avem o dată de lansare, dar pare că este încă pe la început de drum.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button