Știri ITRSS PaginaDeMediaTelefoane

Motorola Razr ar putea ceda in mai putin de un an de utilizare normala

Motorola Razr este primul telefon de felul sau lansat, iar lumea este foarte curioasa. Cat de bun este, cat de mult rezista? Intrebarile acestea sunt perfect normale pentru un dispozitiv de 1500 de dolari. Se pare insa ca pretul premium nu ofera si calitate pe masura deoarece un test realizat de CNET arata ca noul telefon nu rezista unui an de utilizare normala.

Testul cu pricina este realizat cu ajutorul lui FoldBot. O masinarie care deschide si inchide telefonul pentru a-i testa rezistenta constructiei. Aceasta nu este chiar cea mai buna insa. Motorola Razr a inceput sa prezinte probleme dupa numai 27 de mii de folduri care au avut loc pe parcursul a trei ore si jumatate. Problemele au fost descoperite de catre inginerii care supravegheau dispozitivul la a treia verificare. Cand au scos telefonul din masinarie, si-au dat seama ca acesta nu se mai inchide complet. Dupa ce l-au fortat sa se inchida, au observat ca balamalele nu mai erau aliniate. Din fericire, display-ul era intact.

Aceiasi oameni au estimat ca o persoana isi verifica telefonul intre 80 si 150 de ori pe zi, astfel Motorola Razr ar ceda intr-un interval cuprins intre sase luni si un an. Producatorul nu ne-a spus la cate folduri ne putem astepta de la noul telefon, dar a sustinut ca acesta ar rezista doi ani. De asemenea, telefonul vine insotit de o garantie de un an pentru defecte care ar putea aparea in timpul utilizarii normale.

De ce ar trebui sa nu judecam inca noul Razr?

Desigur, testul celor de la CNET nu este unul de referinta, dupa cum chiar ei au spus-o. In primul rand, FoldBot a intampinat dificultati la inchiderea telefonului inainte de momentul in care a fost oprit testul. De asemenea, Chris Parker, membrul CNET care a gazduit testul a spus ca acest aparat nu a fost gandit in mod special pentru Motorola Razr deoarece in momentul fabricarii sale, compania care l-a montat nu a avut un telefon cu care sa-l testeze. Se poate ca masinaria sa fi fortat telefonul mai mult decat ar fi fost nevoie, iar stresul continuu sa fi grabit procesul de degradare al balamalelor. De asemenea, Razr are si un ecran secundar, astfel daca vrei doar sa verifici ora sau sa vezi daca ai notificari, nu il vei deschide. Asta ar scadea drastic numarul de folduri necesare pe parcursul unei zile.

Acesta este al doilea test de acest fel pe care CNET l-a realizat. In luna Octombrie a anului trecut, acestia au supus testului te tortura un Samsung Galaxy Fold. Acesta a supravietuit la 120.000 de indoiri pana cand ecranul acestuia a cedat. Chiar daca este mult mai mult decat Motorola Razr, este departe si de cele 200.000 de folduri pe care Samsung le-a promis.

Alaturi de testul acesta, mai multe recenzii au sustinut faptul ca Motorola Razr scoate sunete ciudate sau scartaie in utilizare. Se pare ca dispozitivul are ceva probleme legate de calitatea constructiei, lucru care nu ajuta deloc cauza. Pana la urma este un dispozitiv mid-range cu pret de flagship.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button