TelefoaneTECHTech&IT

Motorola RAZR 2022 a fost lansat în China, ca răspuns la noile modele Samsung

Se pare că Samsung dă tonul când vine vorba de lansări de telefoane cu ecran pliabil, dar concurența nu stă cu mâinile în sân. Ca răspuns la Galaxy Flip 4, Motorola tocmai a lansat în China RAZR 2022, un smartphone ai cărui predecesori au fost foarte apreciați.

Ce aduce nou Motorola RAZR 2022?

Telefonul are îmbunătățiri  în toate capitolele importante: un ecran mai bun, un procesor mai puternic, camere mai performante și un design îmbunătățit. Deși de aceeași dimensiune ca la modelul anterior (6.7 inch), ecranul lui Motorola RAZR 2022 dispune de un panou OLED cu specificații mai bune, capabil de HDR10+ și cu un refresh rate maxim de 144 Hz. Ecranul secundar are aceleași specificații ca la vechiul model.

La capitolul camere, Motorola RAZR 2022 vine cu un senzor de 50 MP, același folosit pe Motorola Edge 30 Pro. Acesta are pixeli de 1.0 µm și dispune de focus cu detecție de fază (PDAF) și stabilizare optică a imaginii (OIS). Camera secundară este un ultrawide de 13 MP cu unghi de 121 de grade, iar pe fața telefonului avem o cameră de 32 MP.

Motorola se pare că a înțeles ideea în ceea ce privește puterea de procesare: la un astfel de telefon, nu te poți rezuma la un chipset mid-range, pentru că telefonul are un preț ridicat iar pretențiile sunt pe măsură. Astfel, Motorola RAZR 2022 utilizează chipsetul Snapdragon 8+ Gen 1, bătându-se în sfârșit de la egal la egal cu Samsung Galaxy Z Flip 4. Rămâne de văzut cum stă cu temperaturile, dat fiind că șasiul este destul de subțire și are limitări importante în ceea ce privește răcirea.

Și dacă tot am vorbit de șasiu, Motorola aduce câteva îmbunătățiri binevenite, zicem noi, la deja celebrul lor smartphone foldable. Pentru început, au renunțat la „bărbia” proeminentă de pe modelul anterior, schimbare care face telefonul să aibă un design mai curat. Îmbunătățiri subtile vedem și la balama, care în opinia noastră este oricum semnificativ mai arătoasă decât la orice Samsung foldable. Mai menționăm doar că în sfârșit, balamaua permite telefonului să se deschidă într-o poziție intermediară, lucru care nu era valabil la modelele anterioare.

Desigur, există și îmbunătățiri pe partea software, și aici menționăm doar interfața MyUI 4.0 și faptul că mai multe aplicații au acum acces la ecranul secundar. Cât despre preț, nu știm decât că în China, RAZR 2022 începe de la 5.999 CNY (890 USD) pentru varianta cu 8 GB RAM și 128 GB stocare și ajunge la 7.299 CNY (1.085 USD) pentru varianta de 12GB RAM și 512GB stocare. Prețul este mai mic decât cel al lui Samsung Galaxy Z Flip 4, ceea ce este o veste excelentă. În Europa, prețul ar trebui să fie undeva în zona 850-900 EUR, ceea ce pentru un telefon cu asemenea specificații și care arată atât de bine nu este deloc unul mare.

Tudor Dan

Când nu scriu articole pentru Zona IT, mă veți găsi (dez)asamblând PC-uri, completându-mi colecția de aeromodele sau jucând jocuri de calculator de care n-a auzit nimeni. Sunt de profesie inginer, am o carte publicată și multă răbdare în a explica pe înțelesul oricui cum să folosească tehnologia. Primul meu PC a fost un Pentium 2 - da, sunt ATÂT de bătrân. La Zona scriu în special articole de opinie și analiză, recenzii, dar și știri care îmi captează atenția.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button