TelefoaneȘtiriTECHTech&IT

Motorola lansează noi telefoane mid-range din gama moto g

Motorola a inaugurat ieri noul line-up adresat clienților cu buget mediu, lansând nu mai puțin de patru modele actualizate din seria moto g. Încă de la început, brandul a căutat să facă tehnologia accesibilă cât mai multor oameni, iar familia moto g s-a concentrat pe inovații semnificative și pe implementarea acestora in smartphone-uri accesibile pentru oamenii din întreaga lume. Iată care sunt telefoanele lansate ieri:

moto g73 5G

Principalele specificații cu care se laudă moto g73 5G este sistemul de camere, care conține un senzor de 50 MP. Datorită tehnologiei Ultra Pixel, atunci când iluminarea nu este grozavă, camera răspunde prin combinarea celor patru pixeli într-un Ultra Pixel mare de 2.0um.

Motorola moto g73 5G vine și cu un senzor de 8MP cu trei perspective. Lentila cu unghi ultra larg surprinde imaginea asemenea ochiului uman, încadrând de 4 ori mai mult din imagine decât un obiectiv standard. Lentila Macro Vision aduce utilizatorii de 4 ori mai aproape de acțiune, surprinzând până la cele mai mici detalii. Mai mult, camera de profunzime facilitează transformarea fotografiilor de zi cu zi în portrete cu aspect profesional.

Motorola moto G73 5G

Ecranul telefonului are diagonala de 6,5 inch, o rezoluție FHD+ și o rată maximă de  120 Hz FHD+, cu un raport ecran-corp de 86% și margini înguste. În plus, pe toate cele patru dispozitive moto g, utilizatorii experimentează sunet cu Dolby Atmos®, indiferent dacă sunt utilizate căștile sau cele două difuzoare stereo.

Motorola moto g73 folosește un chipset MediaTek Dimensity 930 5G, un chipset cu performanțe potrivite pentru segmentul mid-range, ajutat de 8 GB de RAM. Bateria are o capacitate de 5000 mAh și se poate încărca cu până la 30W cu ajutorul tehnologiei TurboPower. Cât despre preț, nu avem încă informații exact, dar estimările noastre sunt că telefonul va costa sub 2000 de lei.

moto g53 5G

La fel ca și moto g73 5G, g53 5G vine cu un senzor de 50 MP pentru camera principală, cu tehnologia Quad Pixel și cu o cameră Macro Vision dedicată pentru prim-planuri extreme. Chipsetul folosit este Snapdragon 480+ 5G, împreună cu 4/6/8 GB RAM. Afișajul este de 6,5 inch, cu o rată de refresh de 120Hz, iar bateria este la fel de mare ca și la fratele g73, adică 5000 mAh.

Motorola moto G53 5G

Atât moto g73 5G, cât și moto g53 5G vin cu Thinkshield Mobile, un element suplimentar de securitate. Pentru a ajuta utilizatorii să beneficieze de toate funcțiile de securitate, Motorola a adăugat dispozitivelor noua aplicație Moto Secure un hub pentru toate funcțiile vitale de securitate și confidențialitate ale telefonului. Astfel, poate fi gestionată securitatea rețelei și pot fi controlate permisiunile aplicațiilor, putând fi creat chiar și un folder secret pentru păstrarea datelor sensibile.

Un alt feature software demn de menționat este Family Space, un „spațiu sigur” în care copiii pot învăța și se pot juca. Family Space le permite părinților să stabilească limite pentru timpul petrecut pe ecran, să controleze accesibilitatea aplicațiilor și chiar să creeze mai multe profiluri, oferind experiențe digitale sănătoase și în care conținutul inadecvat este ținut departe de cei mici.

Motorola moto g23 și moto g13

Motorola moto g23 păstrează specificațiile importante de la frații lui, fiind însă mai accesibil ca preț. Astfel, avem în continuare baterie de 5000 mAh cu încărcare TurboPower de 30 W, ecran cu diagonala de 6,5 inch (de data asta cu o rată de refresh maximă de 60 Hz și o rezoluție de 720 x 1600) și un senzor de 50 MP pentru camera principală. Chipsetul este MediaTek Helio G85, împreună cu 4 sau 8 GB RAM. Pentru acest model, ne așteptăm la un preț în zona 1000-1200 de lei.

Motorola moto g13 vine cu specificații extrem de apropiate de cele ale lui g23, pierzând doar câteva funcții. Astfel, telefonul se încarcă ceva mai încet și are o cameră de selfie cu un senzor de 8 MP față de cei 16 de la g23. În rest este la fel de performant, avțnd același chipset. Prețul? Cel mai probabil, sub 1000 de lei, dar vom vedea în câteva zile.

 

Tudor Dan

Când nu scriu articole pentru Zona IT, mă veți găsi (dez)asamblând PC-uri, completându-mi colecția de aeromodele sau jucând jocuri de calculator de care n-a auzit nimeni. Sunt de profesie inginer, am o carte publicată și multă răbdare în a explica pe înțelesul oricui cum să folosească tehnologia. Primul meu PC a fost un Pentium 2 - da, sunt ATÂT de bătrân. La Zona scriu în special articole de opinie și analiză, recenzii, dar și știri care îmi captează atenția.

Articole asemanatoare

Back to top button