Telefoane

Motorola a brevetat un ecran ce se poate repara de unul singur

Teroarea de-ați crăpa permanent ecranul telefonului de fiecare dată când îl scapi de buzunar sau când vrei să tai gresia cu el ar putea dispărea pe viitor. Nu pentru că vom avea ecrane incasabile, ci pentru că vor fi capabile să se repare.

Motorola a înregistrat un brevet pentru un nou tip de material de protecție a panoului, bazat pe un polimer ce poate să revină la forma sa inițială atunci când este aplicată căldură asupra sa. Această proprietate este valabilă și în cazul apariției de crăpături, structura sa revenind la starea inițială dacă temperatura ajunge la un nivel potrivit, eliminând semnele impactului.

Căldura aplicată poate să fie generată ori de dispozitiv, utilizatorul fiind capabil să identifice manual zona afectată, ori aparent chiar de căldura corpului uman. Deși, dacă această ultimă parte este valabilă, atunci probabil l-ai putea repara lăsându-l la soare cu o cârpă pe partea neafectată.

motorola

Încă nu este clar exact cât de aproape este acest brevet de a descrie ceva care chiar funcționează în lumea reală, așa că probabil n-ar trebui să vă așteptați să vedeți tehnologia aplicată prea curând pe vreun mobil. Motorola mai are de lucru și la a face stratul protector mai în ton cu așteptările curente ale publicului pentru un ecran de mobil, nu o bucată de plastic prin care abia se vede.

[The Verge]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button