TelefoaneRSS PaginaDeMediaTECH

Moto G Nio – Leak-urile indica o camera selfie duala si specificatii interesante

Planuri marete pentru un model nu neaparat flagship

2021 va fi un an interesant pentru lansari de smartphone-uri, iar pe asta mizeaza si seria Moto G. Din moment ce Qualcomm a anuntat noul chipset Snapdragon 888 iar retelele sociale au fost invadate aproape instant de zvonuri, dari si de confirmari legate de telefoanele care vor fi echipate cu 888-ul, presedintele Motorola a prins ocazia si a postat un mesaj interesant, dar misterios.

Sergio Buniac a anuntat de curand ca Motorola planuieste sa introduca chipset-urile din seria Snapdragon 800 pe viitoarele Moto G. Mai mult, acesta mentioneaza „ca vor lansa o platforma echipata cu cele mai noi tehnologii pentru camere foto, gaming si AI”. Desi Buniac nu a dezvaluit alte informatii cu privire la rolul pe care il va juca noul procesor in componenta noilor telefoane, „platforma” in cauza ar putea fi Moto G Nio.

Hello, Moto, editia 2021

Leak-urile nu au incetat sa apara. Habar nu am cum de internautii afla astfel de informatii, dar se spune ca Moto G Nio are o camera dubla de selfie, adica un obiectiv OmniVision OV16A1Q de 16MP si o lentila ultra-wide de 8MP. Pe spate, setul de trei obiective foto cu senzori Omnivision este alcatuit dintr-o camera principala de 64MP cu wide angle (OV64B), un obicectiv ultra-wide 16MP OV16A10 si un senzor de adancime 2MP OV02B1B.

Moto
Leak-ul cel nou indica prezenta a doua camere de selfie

Telefonul ar trebui sa ruleze Android 11, folosind Snapdragon 865, renuntand la flagship-ul 888 pentru a reduce din costurile de productie, fiind totusi compatibil cu tehnologia 5G.

Moto G Nio ar putea avea o baterie de 5000 mAh, 8GB de RAM si stocare de 256GB. Leak-urile initiale mentionau ca aceasta este singura varianta a telefonului, dar se pare ca unii s-au razgandit, imprastiind zvonuri legate de o alternativa cu mai multa memorie RAM. Indiferent de variante, se speculeaza ca Moto G nio ar veni cu un display FHD+ 1080 × 2520 cu o rata de refresh de 90Hz. Nu e neaparat ceva nou, caci pentru majoritatea falgship-urilor acesta este un element de baza, deci nu stim daca Moto G Nio ar putea fi un competitor serios pentru alte modele mai performante.

De buget, dar multiplatform?

O fi Moto G Nio un telefon, dar Motorola vrea sa-l transforme intr-un gadget multifunctional. Planul consta in posibilitatea de a folosi smartphone-ul ca pe o consola de gaming, conectarea la TV si suportul pentru o interfata de desktop asemanatoare cu Samsung DeX. Pentru asta, Moto G Nio ar putea avea DisplayPort Alternate Mode, adica o extensie a portului USB Type-C.

Specificatiile zvonite, alaturi de un SoC mai budget-friendly, contrasteaza destul de mult cu anuntul postat de presedintele Motorola. Cu toate acestea, informatiile vor fi supuse negresit unor modificari drastice. Astfel, chiar daca Moto G Nio nu prea pare un flagship demn de 2021, ii putem acorda putin ragaz, sa vedem daca „platforma de gaming, AI si fotografie” isi va respecta promisiunile.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button