MORE

Moscova are cimitire cu Wi-Fi

In momentul actual, daca vrei Wi-Fi gratuit, atunci trebuie sa te duci prin apropierea zonelor mai pitoresti ale orasului, cum ar fi primaria, faleza, sau cine stie ce magazin uita sa isi securizeze reteaua. In Moscova insa, daca vrei Wi-Fi gratuit te poti duce la cimitir.

Chiar daca ar parea un plan ideal pentru a impiedica o invazie de zombies, cel putin pana ce zombies raman fara baterie la telefoane, nu asta este intentia conducerii orasului Moscova.

Cimitirele Novodevichy, Troyekurovskoye si Vagankovo sunt singurele care vor fi echipate cu emitatoare de Wi-Fi, deoarece acestea sunt considerate o parte din cultura si istoria orasului, fiind locuri unde sunt ingropati oameni foarte importanti, precum fostul presedinte al Rusiei, Boris Yeltsin.

Ideea este ca aceste cimitire sunt mai mult muzee in spatii deschise, iar o conexiune la internet va permite vizitatorilor sa afle mai multe informatii despre cei ingropati acolo. Si daca va intrebati de ce nu puteau sa puna placute cu informatii, este pentru ca vizitatorii s-au plans in mod expres de lipsa conectivitatii la internet din aceste locatii.

Decizia luata de rusi este una foarte inspiranta, si ar trebui sa determine autoritatile locale de la noi din tara sa faca la fel. Sa amplaseze hotspot-uri de Wi-Fi in locurile de odihna ale gloriei de alta data a tarii, macar asa toate acele uzine si fabrici aflate in ruina ar fi vizitate din nou… cu alte scopuri decat „preluarea” de fier vechi.

[Engadget]

Tags

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Related Articles

Back to top button
Close
Close