PC&Consoles

Morrowind nu va fi refacut pentru ca publicul este prea prost

Sperantele ca Bethesda sa anunte un Morrowind Remastered au fost spulberate, nu doar pentru ca Skyrim Definitive Edition a fost dezvaluit pentru PS4 si Xbox One, dar si pentru ca Bethesda a clarificat ca nu va reface vreodata Morrowind.

Aceasta veste vine direct de la vice-presedinte al departamentului de marketing al companiei, Pete Hines. Ceea ce a spus el are pe jumate foarte multa logica, iar pe de alta cam este o mica insulta pentru publicul care stie sa citeasca.

„Sa luam Morrowind si sa il recladim complet? A fost un joc de Xbox. Sa il recladim complet, sa il facem relevant pentru ziua de zi? Asta ar necesita o echipa masiva si o cantitate imensa de munca. Te uiti acum la el. Iti amintesti sistemul de dialog din Morrowind? Iti amintesti cum era sa vorbesti cu cineva si sa faci scroll prin lista aia lunga de intrebari? Pui asta in fata cuiva care doar ce a terminat Skyrim si va zice „Ce naiba e asta?”

Acele jocuri grozave erau grozave pentru ceea ce erau, dar nu stiu daca vom sta vreodata sa reluam lucrurile vechi si sa zicem ‘bine, uita-le acum pe consola asta exact asa cum erau’.”

In alte cuvinte, pentru ca Morrowind avea dialog adevarat, care chiar trebuia citit, cu optiuni care chair te faceau sa te simti de parca personajul tau avea ceva de spus, nu doar accepta fiecare quest pe care il vedea, este mult prea complex pentru publicul modern. Desigur, Hines se referea la publicul de pe console, cel de pe PC fiind acum ocupat tocmai cu reconstruirea lui Morrowind in Skyrim, sub forma lui Skywind.

[Escapist]

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button